Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPISANA VAŽNA POBJEDA

Dinamo nastavio bitku za hrvatski koeficijent, zaprijetio je Srbima i Česima

Uzvratna utakmica osmine finala Europske nogometne lige: GNK Dinamo Zagreb -  Tottenham Hotspur
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
19.03.2021.
u 10:32

Trenutačna pozicija Hrvatskoj nosi jednog predstavnika u Ligi prvaka i tri u Konferencijskoj ligi

Svladavši Tottenham s 3:0 u uzvratnoj utakmici osmine finala Europske lige, Dinamo je napravio novu uslugu hrvatskome klupskom  koeficijentu. Skočili smo preko noći za dva mjesta i sada smo na 18. poziciji, ali smo svejedno još uvijek jako daleko od Ciprana.

Naime, upravo oni drže tu željenu 15. poziciju koja bi Hrvatskoj u sezoni 2022./2023. donijela pet predstavnika - dva u Ligi prvaka, jednog u Europskoj ligi i dva u Konferencijskoj ligi.

Ova trenutačna nosi jednog predstavnika u Ligi prvaka i tri u Konferencijskoj ligi, ali bitka možda još uvijek nije izgubljena budući da Dinamo nastavlja svoj put u četvrtfinalu.

Ispred nas se nalaze još Česi i Srbi, s time da Srbi više nemaju aktivnih predstavnika u europskim natjecanjima, dok Česi računaju s praškom Slavijom, klubom s kojim se će se Dinamo možda susresti odluči li tako ždrijeb u Nyonu.

Podsjetimo, Hrvatska je ovu sezonu započela s pet predstavnika u Europi, zaigrali su još i Osijek, Hajduk, Rijeka i Lokomotiva.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Cheriff
Cheriff
11:42 19.03.2021.

Gospodine Velja Nevolja, lako se informairati zašto nemaju predstavnika, ali obzirom da možda u zatvoru nemate pristup medijima, onda vas obavještavam da su svi srpski nogometni klubovi ove sezone ispali iz europskih natjecanja. Stoga, ako želite ove sezone navijati u europskim nogometnim ligama, odaberite neki klub izvan Srbije. Predlažem jedini preostali klub iz regije - Dinamo, Zagreb.

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
17:46 19.03.2021.

Vec se prica da Spanjolci mozda nece doci u Zagreb. Nesto o dokazanoj povezanosti sa kriminalcima a i stadion je ne siguran, moga bi se urusiti svaki minut u rupu ka i kuce sa Banije. Ipak je to Balkan!

Avatar feudalac
feudalac
15:26 19.03.2021.

...a zašto više nitko(vi) od "stručnjaka" ne uspoređuje uspjehe Dinama za vrijeme Bjelice sa ovima Zorana Mamića. Jeli to novo normalno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije