Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obranio Mandži i Raketi

Diego Alves ima gotovo 50% obrana s bijele točke!

Diego Alves
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.03.2014.
u 22:55

Još nevjerojatnije je da takav vratar nije ni blizu golu brazilske reprezentacije iako ima sedam nastupa

Nastavlja se luda serija obrana penala vratara Valencije Diega Alvesa (29). Brazilac je prekjučer skinuo udarac s bijele točke Bezjaku iz Ludogoreca u Europskoj ligi i tako došao do već petnaestog obranjenoga jedanaesterca (3 od 7 ove sezone) u karijeri, što je pothvat kakvim se ne može pohvaliti nijedan vratar na svijetu!

Nevjerojatno; Alves ima gotovo 50-postotnu uspješnost u toj disciplini, a koljena su pred njim zaklecala, među ostalim, Cristianu Ronaldu, Messiju, Diegu Costi, Llorenteu, Kanouteu... ali i dvojici Hrvata – Mandžukiću i Ivanu Rakitiću.

Još nevjerojatnije je da takav vratar nije ni blizu golu brazilske reprezentacije iako ima sedam nastupa. Kod Scolarija je nedodirljiv Julio Cesar iz Toronta, a prva pričuva mu je Jefferson iz Botafoga...

U novijoj povijesti nogometa najpoznatiji “penal-ubojica” bio je Rumunj Helmut Ducadam iz Steaue, koji je 1986. godine u finalu Kupa prvaka igračima Barcelone obranio čak četiri jedanaesterca.

No u Španjolskoj raste još jedan takav talent. Izvjesni Inaki Pena, danas 15-godišnjak, čuvajući vrata Barcelone igračima Atletica prošle godine u finalu turnira u Leonu obranio je čak – šest jedanaesteraca! I ne samo to, posljednji u raspucavanju sam je realizirao za pobjedu!

Za usporedbu s Alvesom, Pletikosa je obranio 10 od 43 penala (23,26%), Subašić 8 od 23 (34,76%), a od poznatih europskih vratara najzavidniji postotak ima Ukrajinac Šovkovski, 16 od 45 (35,56%).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije