Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ŠEST GODINA

Detalji prekida Đokovića i Ivaniševića. Jedan poraz srpskom tenisaču posebno je teško pao

Australian Open
Foto: CIRO DE LUCA/REUTERS
1/5
27.03.2024.
u 10:32

Novak Đoković trenutačno je u Beogradu i priprema se za nastupanje na zemljanoj podlozi. U tome mu pomaže trener Nenad Zimonjić. Prvi Đokovićev nastup bit će u Monte Carlu 7. travnja. Još uvijek nije poznato tko će mu biti dugoročno rješenje na trenerskoj poziciji

Novak Đoković u emotivnoj poruci putem društvenih mreža objavio je kako više neće surađivati s bivšim hrvatskim tenisačem i iskusnim trenerom Goranom Ivaniševićem. Nakon brojnih Grand Slamova, naslova i finala tijekom šest godina suradnje, ovoj je prići stigao kraj. Njihov je posljednji zajednički turnir bio Indian Wells. 

Nakon toga Đoković je uzeo duži odmor od igranja te preskočio Masters turnir u Miamiju. Očigledno, Đoković vuče poteze koji bi mu trebali omogućiti da se barem još neko vrijeme nosi s nadolazećom mladom konkurencijom. 

VIDEO Đoković poludio i opet urlao na Ivaniševića. Hrvatska legenda psovala je zbog njegovih kritika

Ivanišević i Đoković surađuju od Wimbledona 2019. godine. Od tada su zajedno ostvarili mnoge uspjehe. Hrvatskom je treneru Đoković bio najtrofejniji i uopće najuspješniji tenisač kojeg je imao prilike voditi. Osim što su nanizali mnoge pobjede u turnirima, postavili su rekord po broju tjedana provedenih na mjestu prvog tenisača svijeta (418).

VEZANI ČLANCI:

Gledatelji su nerijetko imali prilike svjedočiti njihovim temperamentima kada bi žestoke riječi letjele s terena na tribine i povratno diljem svjetskih stadiona. Doimalo se kao da je to jednostavno njihova dinamika, ali ključan je trenutak bio poraz u polufinalu Australian Opena od Jannika Sinnera. Prema pisanju Sportskih novosti, Đoković je nakon tog neuspjeha odlučio napraviti zaokret i prekinuti suradnju s hrvatskim trenerom. 

GALERIJA Đoković pobijedio u finalu Ronald Garrosa. Srpski as postavio novi rekord

Australian Open
1/49

Novak Đoković trenutačno je u Beogradu i priprema se za nastupanje na zemljanoj podlozi. U tome mu pomaže trener Nenad Zimonjić. Prvi Đokovićev nastup bit će u Monte Carlu 7. travnja. Još uvijek nije poznato tko će mu biti dugoročno rješenje na trenerskoj poziciji niti koji je idući korak za Gorana Ivaniševića.

Foto: SofaScore

Komentara 10

Avatar volim fritule
volim fritule
13:58 27.03.2024.

sigurno da mu je teško pao poraz 99 protiv NATO i ja,se sjećam tog meća i slavim još uvijek pobjedu

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
11:09 27.03.2024.

Jedan poraz je srpskom tenisaču posebno teško pao ali svejedno obojica ostaju povezani u duhu balkanskog bratstva i jedinstva i kvalitetnog tenisa.

PR
predragbabic1
11:05 27.03.2024.

Bili su izvanredni spoj što su rezultatima pokazali i dokazali. Ali sve ima kraj pa i Đoković. Vjerojatno će još jedan poraz od igrača srednjeg ranga biti posljednja kap i prestaće da igra. Nešto slično je uradio Connors.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije