Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKO STE HRABRI

Deset stvari u koje se možete kladiti uoči novog klasika Dinama i Rijeke

Dinamo - Rijeka
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
04.04.2018.
u 10:07

U polufinalu hrvatskog kupa u Maksimiru (17.30 sati) Dinamo igra protiv Rijeke

Iako će Dinamo – Hajduk uvijek biti najveći derbi hrvatskog nogometa, dvoboji Dinama i Rijeke posljednjih godina ravnopravno su mu stali uz bok. Iako u odnosu na ratoborne Splićane Riječani u Maksimir dođu “tiho baš, na prstima”, pa često tako i prođu, danas je to daleko veći derbi nego prvi put kad je Nikola Jurčević bio trener plavih.

Svaki dvoboj donese neku novu priču, a izdvojili smo deset stvari koje mu daju dodatnu draž. I možete se, ako ste hrabri, kladiti da ćemo ih vidjeti...

1. Da će zabiti Soudani. Mr. Derbi je specijalist za otključavanje Kekove obrane, natrpao se golova, često iz nemogućih situacija, a posebno se pamte one nevjerojatne škarice na Rujevici za izjednačenje (1:1). Nije na kraju pomoglo.

2. Da ćemo analizirati bar tri sporne situacije. Repovi se uvijek vuku nakon bilo koje veće utakmice, već smo na to navikli. Nije lako ni sucima, moraju odlučiti u sekundi, a mi gledamo s odmakom, vraćamo deset puta snimku, povlačimo linije pa kažemo “pogriješio je”. Najbitnije je da se ne vidi namjera pomaganja. Sudi veliki Zebec iz male Cestice. Očekuje se bolje izdanje nego u revijalki na kraju prošlog prvenstva.

3. Da će Mance završiti na tribini. E, to je redovita scena u Maksimiru. Sudac nešto zezne, digne se riječka klupa, a na kraju kao u “osnovnjaku” nastrada onaj najviši – zamjenik sportskog direktora, bivši golman. Kek je to logično objasnio: “Bolje on, mlađi je, lakše mu se popeti na tribinu!” Zadnji put je pokazao publici i dva prsta u znak dvostruke krune. Ajde, bar malo drskosti...

4. Da će Boysi, ako dođu, vrijeđati Zdravka. Pjesma je godinama ista. Jednom smo doveli brazilskog novinara na utakmicu. Nakon pola sata i on je pjevao “Mamiću, sigane”. Inače odlično navijaju, dobra su kulisa derbijima. Mijenja se samo to da ponekad ne dođu, kao u zadnje vrijeme u znak protesta zbog zabrane ulaska maloljetnicima na sjever. U igri tko će prije trepnuti veliki savjetnik opet je u vodstvu.

5. Da će Armada najbolje čuti kad zasvira “Nebo se plavi...”. Jedan nam je riječki navijač nedavno priznao: Kad smo dolazili na zadnje kolo proslaviti titulu u Maksimiru, samo jedno smo se pitali: Koliko puta ćemo odslušati “Dinamo je pravi šampion!” Nemojte zamjeriti, dragi gosti, ta je pomalo arhaična pjesmica sve što je ostalo od vremena bijelog šala.

6. Da neće igrati Vešović. Obično se nekako namjesti da Rijeci baš uoči utakmice s Dinamom otpadne netko bitan, kao sada prva špica Čolak. Sad zna kako je bilo Vešoviću koji bi se palio na plave i dvoboje sa Soudanijem sve dok ga jednom nije tako spremio u džep da je onda on, što se derbija tiče, pospremljen zauvijek. Ni sad neće istrčati. Jer igra u Legiji.

7. Da će Gavro proslaviti ako zabije. Prva špica šampionske sezone sad je na pogrešnoj strani. Jedini iz legendarne generacije koji je prešao u plavi tabor. Zasad. Već je na Rujevici zabio bivšem klubu i s guštom proslavio. Logično. Nije se rastao u ljubavi, ni s navijačima ni s klubom, ništa ga više ne veže za Rijeku, Dinamo ga plaća, a kao i sve prave špice razmišlja samo o – sebi i golovima.

8. Da će biti dobra tekma. I kad nije jako kvalitetno, bar je uzbudljivo. I kad je tijesno, i kad je uvjerljivo, ima se o čemu pričati. A zna pasti i neki spektakularan pogodak. Vrijedi pogledati.

9. Da će Kek ponuditi “safta” i poslije utakmice. Jedno je sigurno – dok je Keka, bar znamo da nećemo umrijeti od dosade. Mario Cvitanović bio je svakako bolji trener nego što je na kraju ispalo, ali u izjavama je bio dosadniji i od Mate Arlovića dok čita izmjene i dopune amandmana na statut poslovničkog odbora bla, bla... Iako je takav sada trend, trener Dinama ipak treba ponuditi više “safta” i za javnost, navijače...

10. Da će na kraju ipak proći Dinamo. Jurčeviću je potrebna velika pobjeda na početku mandata, a Rijeka je već jednu dobila ovog proljeća. I možda još ipak ima previše “mliječnih” da bi zagrizla tako veliku kost kao što je trijumf u Maksimiru.

Komentara 3

DU
Deleted user
11:52 04.04.2018.

Jedan doduše loš novinar nas je nedavno nagovarao da se kladimo na Dinamo protiv Lokomotive pa znamo što bi.

Avatar rubinet
rubinet
12:49 04.04.2018.

novinar je zaboravio napisati da za Rijeku neće braniti Marijan Jantoljak

VE
vedran69
17:10 04.04.2018.

Po čemu je ovo klasik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije