Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGRLJAJ I SUZE

Del Potro se, uz serenade, vratio da bi otišao: Bol je prejaka, moram još čekati

Argentina Open
Foto: MATIAS BAGLIETTO/REUTERS
1/5
10.02.2022.
u 16:33

– Teško mi je objasniti kako sam se osjećao na terenu, bilo je tu i previše emocija. Ambijent je zbilja bio fantastičan, publika luda u pozitivnom smislu, bilo je to nešto što nikada neću zaboraviti.

Trebao je to biti povratak tenisu, no na kraju je ispalo da je to zapravo oproštaj. U ozračju punom emocija Juan Martin del Potro odigrao je meč na turniru u Buenos Airesu, prvi nakon ožujka 2019. godine. Otad "Toranj iz Tandila", kako ga popularno zovu zbog njegovih 198 centimetara visine i pomalo nezgrapnog hoda, muku muči s ozljedom koljena, ali ona, na žalost, nije prošlost. Del Potro je izdržao meč sa sunarodnjakom Federicom Delbonisom (izgubivši s 1:6, 3:6), ali te 83 minute provedene na terenu stadiona Guillerma Vilasa mogle bi biti i posljednje u karijeri 33-godišnjeg Argentinca. Jer velika bol još je tu...

Majka ga gledala prvi put

– Teško mi je objasniti kako sam se osjećao na terenu, bilo je tu i previše emocija. Ambijent je zbilja bio fantastičan, publika luda u pozitivnom smislu, bilo je to nešto što nikada neću zaboraviti – kazao je Del Potro na konferenciji za novinare.

Poslije, kad se malo smirio i bolje promislio, navijačima je poslao sljedeću poruku:

– Ne znam hoću li više ikad zaigrati jer bol u koljenu je jaka. No nastavit ću ulagati velike napore da koljeno dovedem u red. A ako u tome uspijem, možda ću se još jednom vratiti.

Bilo je planirano da nakon Buenos Airesa zaigra i na turniru u Rio de Janeiru, sljedeći tjedan, ali od toga neće biti ništa.

– Teniski teren je mjesto gdje sam se osjećao najsretnijim. No sad moram dati prioritet životu bez bolova. Zbog boli više ne mogu uživati u tenisu, previše sam patio, a onda sve to nema smisla. Tenis ću ostaviti po strani i posvetiti se svom zdravlju – napomenuo je Del Potro.

Tennis - Argentina Open - Men's Singles - Buenos Aires Lawn Tennis club, Buenos Aires, Argentina - February 9, 2022 S Argentina's Juan Martin del Potro makes his entrance to play his first game on the circuit since June 2019 against Argentina's Federico Delbonis REUTERS/Matias Baglietto Photo: MATIAS BAGLIETTO/REUTERS
Foto: MATIAS BAGLIETTO/REUTERS

Bilo je nakon završetka meča svega: zagrljaja, serenada, suza... Del Potro je zatražio i dobio 80 ulaznica za rodbinu i prijatelje iz rodnog Tandila, prvi put na njegov meč došla je majka Patricia, bila je tu i njegova sestra Julieta, legendarna argentinska tenisačica Gabriela Sabatini...

Iako naizgled djeluje nezgrapno, ponekad odsutno i nezainteresirano za igru, Del Potro je imao sjajnu karijeru, u kojoj je osvojio 22 turnira, među kojima i US Open 2009. godine. Mogao je i mnogo više da ga nisu pratile ozljede: četiri puta operirao je zapešće i još toliko puta koljeno. A ipak, tukao je Đokovića za broncu na OI u Londonu 2012. te Đokovića i Nadala za srebro u Riju 2016. A hrvatski ljubitelji tenisa zapamtit će ga i po osvojenu Davisovu kupu 2016. nakon pobjede njegove Argentine nad Hrvatskom u zagrebačkom finalu.

Čilić je zaradio više

Bolio je taj poraz, boli i sada, kod našeg vodstva od 2:1 u pobjedama Marin Čilić je protiv Del Potra poveo s 2:0 u setovima, ali na kraju je izgubio taj meč sa 7:6 (4), 6:2, 5:7, 4:6, 3:6. Mogli smo sad imati tri naslova u Davisovu kupu, iako, tko zna. Da smo osvojili u Zagrebu, možda ne bi bilo Lillea.

27.11.2016., Arena Zagreb, Zagreb - Finale Davis kupa, Hrvatska - Argentina, Marin Cilic - Juan Martin Del Potro."n Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Bilo kako bilo, zadao je tada Del Potro Čiliću jedan od najbolnijih poraza. A Marin i Juan Martin imaju zapravo puno sličnosti. Vršnjaci su (Del Potro je stariji pet dana), jednake su visine (198 cm), obojica su osvojila US Open (i dvojica su od samo devetorice aktivnih tenisača s Grand Slam naslovom) i Davisov kup, obojica imaju i olimpijske medalje (Čilić doduše u parovima), Del Potro ima više osvojenih turnira (22-20), ali Čilić je zaradio više na turnirima (Čilić 29,5 milijuna USD, a Del Potro 25,9 milijuna USD).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije