Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS CUP

Francuska po prvi put u povijesti igra domaći susret izvan Europe

Teniski teren
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
05.12.2015.
u 15:41

Guadalupe je prekomorski departman Francuske i jedan od sedam ultraperifernih regija Europske unije. Zajedno s Martinikom i Francuskom Gvajanom čini Francuske Departmane Amerike.

Prvi put u povijesti Davis Cupa francuska teniska reprezentacija će domaći susret igrati izvan Europe.

Francuzi će dvoboj 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa protiv Kanade od 4. do 6. ožujka 2016. igrati na otoku Guadalupe u Karipskom moru

Guadalupe je prekomorski departman Francuske i jedan od sedam ultraperifernih regija Europske unije. Zajedno s Martinikom i Francuskom Gvajanom čini Francuske Departmane Amerike.

Na ovom otočju rođen je jedan od najboljih francuski nogometaša Lilian Thuram, te trostruka olimpijska pobjednica Marie-Jose Perec.

"Radujem se što ćemo susret protiv Kanade igrati na Guadalupeu. To je povijesni potez i hvala izborniku Yannicku Noahu i igračima što su nas podržali u ovoj ideji," kazao je predsjednik Francuskog teniskog saveza Jean Gachassin.

>> Davis Cup pehar na izložbi hrvatskog sporta uz 1. kongres sportskog turizma

Komentara 2

HH
helgin@hogar
17:01 05.12.2015.

mislite da teroristi ne znaju plivati??

KR
kruti
16:26 05.12.2015.

kolonijalni otimači,a glume veliku demokraciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije