Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u dva tie-breaka

Davidenko prejak za Karlovića u četvrtfinalu Dohe

Ivo Karlović
AFP
07.01.2010.
u 21:58

Sa 7:6(4), 7:6(7) je šesti tenisač svijeta Nikolaj Davidenko pobijedio u četvrtfinalu ATP turnira u Dohi hrvatskog predstavnika, 37. na svijetu, Ivu Karlovića.

Nakon jednog sata i 47 minuta Davidenko je slomio otpor najboljeg servera na svijetu u dva tie-breaka, te je tako došao do četvrte pobjede u pet mečeva protiv Karlovića. U polufinalu će Davidenko igrati protiv prvog tenisača na svijetu, Rogera Federera.

Davidenko je bio bolji od dva suparnika tijekom posljednjeg četvrtfinalnog ogleda u četvrtak, u Dohi. No, činjenica je da su oba tenisača osvajala jako malo poena na suparnički servis: Davidenko sedamnaest, a Karlović trinaest.

No, Davidenko je jedini imao break lopte. Dvije u prvom gemu drugog seta, ali niti jednu nije iskoristio.

Tako su se oba seta odlučivala u tie-breaku, a Karlović je imao daleko bolju situaciju u prvom. Vodio je s 4:2, ali je dopustio Davidenku četiri poena zaredom (6-4), što je Rus iskoristio za osvajanje prvog seta.

U drugom tie-breaku se, pak, Karlović vraćao iz ponora. Imao je Davidenko 6:3, ali je prve dvije meč lopte Karlović spasio na svoj servis. No, spasio je i treću kada je Davidenko servirao, ali i napravio neforsiranu pogrešku. Karlović je još jednom asom izbjegao kraj meča (kod 7:6), ali je potom izgubio naredna dva poena i time se oprostio od Dohe.

Ivo Karlović je tijekom meča uputio 17 neobranjivih prvih servisa.

ATP Doha, četvrtfinale:

Federer (1) - Gulbis 6:2, 4:6, 6:4

Davidenko (3) - Karlović (7) 7:6(4), 7:6(7)

Troicki (5) - Kubot 6:4, 4:6, 7:6(1)

Nadal (2) - Darcis 6:1, 2:0, predaja Darcisa

Komentara 3

PU
Pukovnik
00:40 08.01.2010.

DŠ po stoti put si dokazao koliko si poremećen. Samo takva osoba može obilaziti sve žive forume copy/paste isti post. Strašno, brzo kod psihijatra dok nije prekasno.

Avatar lastan
lastan
08:43 08.01.2010.

Ovaj naslov mi je malo prenaglašen i odgovarao bi da je Davidenko dobio oba seta sa 6:3 ili 6:2,a ovako se ipak radilo o izjednačenom susretu u kojem su presudili detalji,a ne Davidenkova strašna nadmoć.

OB
-obrisani-
22:10 07.01.2010.

Ivo Karlović prvi je igrač, poslije Nicole Kiefera (30. 10. 2005.), kojemu Njikalaj Daviđenko na brzoj podlozi nije uspio oduzeti servis! Dakle, Kolja je u protekle četiri godine uvijek stizao do obrata u dvobojima koji se nisu igrali na zemljanojanoj podlozi. Sve do 7. 1. 2010. kada je naletio na najboljega servera u povijesti teniske igre! Jasno, servis je na Karlovićevoj strani, ali su retern i broj pobjeda u 13. igri na Daviđenkovoj. No Ivo je pružio golem otpor i doista je šteta što je njegovo najjače oružje zakazalo u završnici susreta. U prvoj 13. igri vodio je sa 4:2, ali mu potom ništa nije polazilo za rukom. U drugomu produžetku vratio se nakon 1:5, imao 7:7, ali je potom promašio prvi servis i šteta se nije mogla nadoknaditi. No pokazao je da u njemu ima još dovoljno energije da i u 2010. godini sruši pokoji rekord ili napravi iznenađenje poput onog iz prošle godine kada je u Wimbledonu postao prvi hrvatski tenisač, nakon Gorana Ivaniševića, koji je na turniru iz GS-serije pobijedio dvojicu tenisača iz kruga desetorice najboljih. I to tako da nijedanput nakon servisa nije izgubio tri poena. O onih gotovo nedostižnih 78 asova iz Davisova kupa ne treba ni pisati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije