Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKLAHOMA CITY THUNDER

Dario Šarić napustio Sunse i potpisao za novi NBA klub, Bogdanović neće u Lakerse

NBA: Phoenix Suns at New Orleans Pelicans
Foto: Andrew Wevers/REUTERS
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.02.2023.
u 20:57

Uz Phoenix, Šarić je igrao za Philadelphiu i Minnesotu. Čini se da Bogdanović, s druge strane, ostaje u Detroitu.

Posljednjeg dana prijelaznog roka u NBA ligi, hrvatski košarkaš Dario Šarić (28) je iz Phoenix Sunsa preselio u redove Oklahoma City Thundera, objavila je NBA liga. Sunsi su Šarića poslali u Thunder, zajedno s budućim pickom druge runde drafta, u zamjenu za Dariusa Bazleyja.

Thunder će biti četvrti NBA klub za Šarića, nakon Philadelphije, Minnesote i Phoenixa. Hrvatski košarkaš je karijeru počeo u Zrinjevcu, igrao je i za Zagreb, Cibonu, te Anadolu Efes, a preko "bare" je preselio 2016. potpisavši za Philadelphia 76erse. Dvije godine kasnije je otišao u Minnesota Timberwolvese, a godinu dana kasnije u Phoenix Sunse.

U srpnju 2021. godine hrvatski reprezentativac je teško ozlijedio koljeno u finalu NBA lige protiv Milwaukee Bucksa i oporavak je trajao 15 mjeseci. Ove sezone Šarić je za Sunse upisao 37 nastupa uz prosjek od 14.4 minute, 5.8 skokova i 3.8 skokova.

Sunsi su u četvrtak angažirali i Kevina Duranta i T.J. Warren iz Brooklyna, a u Netse sele Mikal Bridges, Cam Johnson i Jae Crowder, te četiri izbora prvog kruga drafta.

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, s druge strane, ne ide u LA Lakerse. Detroit Pistonsi odlučili su da je ključan u njihovim planovima za sljedeću sezonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije