Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DARIO ŠARIĆ:

Zbog poraza od Češke požalio sam što sam košarkaš

Dario Šarić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
15.09.2015.
u 09:15

'Nije se znalo tko pije vodu, a tko je nosi. To je bila velika greška.'

Premda ga na ovom Eurobasketu nismo vidjeli u očekivanom izdanju (knjižio je 9,7 koševa, 6,7 skokova i 2,7 asistencija), 21-godišnji Dario Šarić već sada razmišlja kao budući vođa. Kao predvodnik reprezentacije koja neće gubiti eliminacijske utakmice od nominalno slabijeg suparnika, kao šef momčadi koja će imati pobjednički mentalitet.

Neka nas sada blate

– Ovo protiv Čeha najteži mi je poraz u karijeri. Na trenutak sam se zapitao zašto sam baš morao izabrati košarku za zanimanje. Mogao sam biti novinar, liječnik, trgovac, odvjetnik ili konobar pa bih imao jednog šefa koji će vikati na mene, što bi se dalo pretrpjeti. A ovo je cijela nacija gledala i svi su ljuti na nas.

Je li Dario bio premlad da bi se nametnuo starijim suigračima?

– Sigurno da stariji ne bi poslušali neki moj motivacijski govor, no ja ne bih rekao da sam premlad za to. Možda se nisam uspio nametnuti momčadi koliko sam trebao jer u ovoj reprezentaciji ima igrača koji su ispred mene pa je i razumljivo da se igraju akcije za njih.

Dario ne misli da je izbornik kriv onoliko koliko je na sebe preuzeo krivnje.

– Nakon Repeše došao je Peras i ne vjerujem da su oba ta trenera griješila. Mi igrači glavni smo krivci, najbolje nam se pokriti po ušima i izdržati prvi udar. Rastužili smo narod i dali povoda analitičarima da nas blate što je sasvim u redu.

Moramo shvatiti da se moramo boriti jedan za drugoga, onako kako to čine Argentinci koji su spremni i potući se za svoje boje.

Šarić bi volio da Peras ostane izbornik, a o eventualnom novom izborniku kaže:

– Taj novi treba odmah odrediti tko vodu puni, tko vodu nosi, a tko vodu pije, da ne bude da svih 12 igrača žele biti junaci. Svaka reprezentacija koja ima nešto ima i jednog vođu, ono što Grci imaju u Spanolisu, no mi takvog igrača nismo uspjeli naći. U našoj najslavnijoj reprezentaciji igrali su takvi velikani kao što su Kukoč i Rađa, no znalo se da Dražen šutira kada je najteže. U Srbiji mogu Bjelica i Raduljica odigrati sjajnu utakmicu, no tamo Teodosić i nakon 1-8 šutira tri posljednje lopte.

Što dalje? Treba li zadržati ovaj sastav na okupu ili se nekim igračima zahvaliti?

– Ja bih volio da svi ostanu, neke bih razumio kada bi nakon toliko neuspjeha rekli da ne mogu više. Dotaknuli smo dno i trebamo vidjeti koji su to igrači koji mogu dalje. Treba povući radikalan potez jer ovako više ne ide. Već kroz kvalifikacije za sljedeći EP trebamo početi graditi pobjednički mentalitet.

Primit ću nekoga za vrat

Je li problem u tome što su svi međusobno jako dobri i što nije bilo onih konstruktivnih svađa?

– Moguće. Čuli smo priče da je Spanoulis u poluvremenu uhvatio igrača za vrat i nabio ga u zid. I nama treba tako nešto. Bio to trener ili igrač.

Može li se Dario zamisliti da za dvije godine nekoga zgrabi za vrat?

– Mogu. Možda bih mogao i sada da sam nešto osvojio ili bio novak godine u NBA ligi, no ovako mogu reći samo što mislim i ništa više. Imam poštovanje prema starijima.

>>Odmah nakon poraza petorica naših košarkaša otišla svojim putem

>>Ispričavam se, okrenut ćemo se mladima

Komentara 21

ĆA
ćaćaća
10:53 15.09.2015.

muda fale skoro svim našim sportašima..nije to problem samo košarkaša...

Avatar jmu
jmu
15:04 15.09.2015.

Svi 'rvati plaču, samo je Jan - Veseli!!!

AL
alikoka
14:31 15.09.2015.

Dečki dajte se kontrolirat ,pa kak se možemo porediti sa Srbima ,pa oni su drugi u svjetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije