Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je topnik s brojem 52

Danski div htio tući suigrača Adebayora

Nicklas Bendtner
AFP
10.03.2010.
u 16:45

Bendtnerov broj na dresu najviši je u engleskoj ligi, a uzeo ga je uoči ove sezone iz posebnih razloga. Donosi mu sreću.

Još prošle subote Nicklas Bendtner gutao je teške uvrede Arsenalovih navijača. Njegovi gafovi na utakmici s Burnleyjem već su nominirani za najveće promašaje premijerne lige ove sezone, a tri dana poslije uskrsnuo je hat-trickom protiv Porta.

– Kada utakmica završi, više o njoj ne razmišljam – kazao je Bendtner o nesretnoj epizodi s Burnleyem.

– A protiv Porta sve je išlo kako sam zamislio, kao u snovima.

Bendtner je u susretu s Portugalcima postigao prvi hat-trick otkad igra seniorski nogomet. Wengerova skautska služba uočila ga je u juniorima FC Kopenhagena i 2004. godine, kao šesnaestogodišnjak, priključio se topnicima. U prvu momčad ušao je zajedno s Eduardom, u ljeto 2007. godine, nakon sezone u Birmingham Cityju. Iako je planirano da još jednu sezonu ostane ondje na posudbi, Danac je to odbio i inzistirao je da ostane u Arsenalovu sastavu.

Iako su ondje bili Dudu, Van Persie i Adebayor, Bendtner se nije predavao i uspio se nametnuti Wengeru.

Poznat je kao dečko nezgodne naravi, pa se tako gotovo potukao s tadašnjim suigračem Adebayorom, za vrijeme polufinalne utakmice Liga-kupa s Tottenhamom. Suigrači i sudac Howard Webb morali su ih razdvajati.

Bendtner je uoči ove sezone odbacio dres s brojem 26 i uzeo broj 52. Kako je kazao, zbog posebnih razloga. Time je postao igrač s najvišim brojem na dresu u engleskoj premijernoj ligi.

Iza njega su briljantne igre za Dansku u kvalifikacijama za SP, s dva pogotka Portugalcima, po jedan u obje utakmice. Jedan od njih izabran je za gol godine u Danskoj, a Bendtner je proglašen nogometašem godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije