Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJEMCI UVJERENI

Dani Olmo ostvaruje transfer snova, a Dinamo će zbog toga dobiti popriličnu svotu

1. Bundesliga: RB Leipzig versus Stuttgart 2023
Foto: Kim Price
1/3
11.10.2023.
u 13:37

Ako ga Leipzig proda za za spomenutih 60 milijuna eura, Dinamo će imati pravo na 20 posto od 31 milijuna eura (razlika između transferne svote iz Dinama u Leipzig i iznosa idućeg transfera), odnosno na malo više od šest milijuna eura

Nogometaš španjolske reprezentacije i bivši igrač Dinama Dani Olmo u ljetnom prijelaznom roku najvjerojatnije će napustiti Leipzig i potpisati s Barcelonom, javlja poznati njemački Bild.

U tekstu Bilda ističe se da je njemačkom klubu sljedeće godine potrebno 60 milijuna eura za pokrivanje troškova refinanciranja, odnosno za plaće igračima i osoblju te za infrastrukturu, i da bi taj novac trebao zaraditi transferom španjolskog reprezentativca u katalonski klub.

U protekloj sezoni Leipzig je zaradio oko 250 milijuna eura na izlaznim transferima u Premier ligu, pa im neće trebati više od spomenutog iznosa za refinanciranje. Joško Gvardiol je otišao u Manchester City za 90 milijuna eura, Dominik Szoboszlai u Liverpool za 70, a Christopher Nkunku u Chelsea za 60.

Potrebnih 60 milijuna eura osigurat će prodajom Olma, navodi Bild, koji podsjeća da je Barcelona Olmov klub iz snova i da je to scenarij koji treba očekivati.

Navode i kako se već govorilo o tom transferu te da su Olmo, njegov otac Miguel i njegov agent Andy Bara obavili tajni sastanak s Barcelonom.

“Nakon razgovora s financijski opterećenim Kataloncima Olmo je iznenađujuće produljio ugovor s Leipzigom uz ugradnju klauzule za 2024.”, piše u Bildu.

Ako ga Leipzig proda za 60 milijuna eura, Dinamo će imati pravo na 20 posto od 31 milijuna eura (razlika između transferne cifre iz Dinama u Leipzig i cifre idućeg transfera), odnosno na malo više od šest milijuna eura.

 

Komentara 13

SU
steve urkel
14:36 11.10.2023.

sve je to novac od igrača stvorenih u vrijeme mamića, isto kao i od šutala, Ivanušeca Livakovića...kad će nova uprava stvoriti nekog vrhunskog igrača koji će se prodati za ovakve novce, umjesto rasprodaje obiteljskog srebra (Livi, Ivanušec...) u pola cijene!? ajde barem smo se riješili šimića, ali pitanje je koliko je ova ekipa uopće sposobna za tako nešto...

ZG
zg1985
14:49 11.10.2023.

mamic i dok nije u klubu zaradi za dinamo vise nego ovi sto sad vode klub

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
14:34 11.10.2023.

Hvala Zdravko i vrati se što prije i rastjeraj ove štetočine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije