Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAZ KOJI NISU OČEKIVALI

Danci u nevjerici nakon poraza: Zar je taj "trol" Luka Modrić morao sve upropastiti?

storyeditor/2022-06-10/2022-06-10T204923Z_1832190117_RC27PU97ZNH1_RTRMADP_3_SOCCER-UEFANATIONS-DNK-CRO-REPORT.JPG
11.06.2022.
u 08:00

- Sve je bilo spremno za još jednu pobjedu, Kasper Schmeichel slao je poljupce publici, svi su bili nasmiješeni, navijači su pjevali, u prvom poluvremenu Hrvatska je djelovala slomljeno... a onda je baš morao doći on...

Danska je prije minimalnog poraza od Hrvatske na svom terenu u Ligi nacija djelovala nepobjedivo, tepalo joj se da je najbolja po formi u Europi i sve to jako se dobro pokazalo kroz prvih 45 minuta. Ali, kad se Hrvatska na travnjaku suprostavila s praktički najjačim sastavom, situacija se promijenila.

Vatreni su bili ti koji dirigiraju tempo, imaju posjed i stvaraju prilike. Od kojih je ona Marija Pašalića u 69. minuti zasjela u mreži. Svakako, Danska je kroz prvih 45 minuta igrala brzo, s mnogo kombinatorike, napadala je sa svih strana, no mlada defenzivna linija vatrenih sve to je odbijala i zapravo nije dopuštala neke izraženije prilike pred golom Dominika Livakovića.

Svjesni su tog i danski mediji. Primjerice, popularni Ekstra Bladet piše da je Danska djelovala kao 11 veslača bez kormilara.

- Pierre Emile Højbjerg nije bio lider kao u utakmici s Francuskom, mučio se pronaći ritam, a Christian Eriksen bio je previše neprecizan u ključnim dodavanjima. Posljednji dodir mučio je i miljenika publike Joakima Maehlea - piše Ekstra Bladet i dodaje u pozitivnom tonu:

- Ali, ne tako davno Parken je bio poluprazan. Ova kohezija navijača i reprezentacije kojoj trenutno svjedočimo je divna i na to se treba koncentrirati. Šteta je samo da nemamo pravi i moderni stadion za 50.000 ljudi, kako bi se atmosfera mogla još bolje "preliti" na travnjak.

17.11.2020., stadion Poljud, Split - Utakmica Lige nacija, skupina A3, Hrvatska - Portugal. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ti problemi sa stadionom su nam itekako bliski iako ono što imaju Danci za nas je još uvijek znanstvena fantastika. Hrvatsku novinari Ekstra Bladeta nisu analizirali, kao ni oni koji pišu za B.T., još jedan popularni online medij u Danskoj. Njihov izvještaj je više agencijski, hladan i s opisivanjem ključnih detalja.

"Razočaravajuća večer na Parkenu: Danska je izgubila od Hrvatske", stoji u naslovu, koji je intrigantniji od ostatka teksta.

Prvenstveno politički orijentirani medij, kako i ime sugerira, Politiken, također piše o atmosferi. Očito je Danskoj nedostajalo tako nešto kad se toliko piše o njoj. Izvana se ne dobiva takav dojam.

- Ne pamtimo ovakvu sinergiju od 1992. Mlađi navijači o tome su slušali samo u pričama. Zato boli ovaj poraz od Hrvatske. No, vjerojatno je posrijedi i umor jer nismo vidjeli identičnu energiju kao protiv Francuske i Austrije - piše Politiken.

Napokon, Berlingske se naklonio igri Hrvatske.

- Danska je spuštena na zemlju nakon impresivnih pobjeda nad Francuskom i Austrijom. Mario Pašalić zabio je nakon jedinog istinskog udarca u okvir gola, u poluvremenu koje je pripalo Hrvatskoj, ojačanoj za Matea Kovačića i Luku Modrića, koji su zagospodarili sredinom terena. Bila je to potpuno drugačija Hrvatska od one u prvih 45 minuta, kad smo gledali više-manje rezervnu postavu - navodi Berlingske i dodaje žal zbog nesretnih okolnosti koje su prethodile golu.

Opušteni i iznimno popularni Jyllands-Posten "krivi" Luku Modrića što je upropastio slavljeničku večer za Dansku.

- Sve je bilo spremno za još jednu pobjedu, Kasper Schmeichel slao je poljupce publici, svi su bili nasmiješeni, navijači su pjevali, u prvom poluvremenu Hrvatska je djelovala slomljeno... a onda je baš morao doći taj nogometni "trol" Luka Modrić i sve pokvariti. Pokazao je što znači biti lider i što znači biti prevaga. Njegovim ulaskom sve se promijenilo, Hrvatska je zabila gol, Schmeichel više nije slao poljupce, publika je zanijemila i nitko nije bio nasmiješen - odao je ovaj danski medij iznimne komplimente na račun Modrića, kojeg ne naziva trolom u pogrdnom smislu nego u duhovitom, referirajući se na osobu koja se umiješa u "tuđu zabavu" s ciljem da je upropasti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

>>> Hrvatski navijači u Kopenhagenu

Komentara 21

DU
Dubrovnik4711
08:32 11.06.2022.

Hahahehe...Luka, Luka...?! Sto jos reci...?! Ali, naravno, treba mu podrska kolega na terenu. Velika pobjeda Hrvata nad jakom Danskom. I to u Danskoj. Hahahehe...Ma, Bravo Vatreni. Neka pati koga smeta, Hrvatska je Vice Prvak Svijeta. Komsije, nije li tako...?! Da, da.

PR
prajdali100
08:42 11.06.2022.

Nikada više igrača kao Modrić.Čudo jedno.

BU
Bubalamala
08:52 11.06.2022.

U cijeloj toj priči fali mi Brozović koji je treću utakmicu za redom naj više pretrčao,dao loptu za pogodak,uključio se u napade,dobijao duele. No teško je i sve nabrojati u jednoj takvoj predstavi gdje je funkcionirala cijela ekipa kao uigrani stroj pa je najbolje čestitati i poželjeti više takvih predstava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije