Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLAŠIĆ I ORŠIĆ UOČI AUSTRIJE

Dan odluke! Vlašić i Oršić uoči dvoboja s Austrijom: Još nas boli taj poraz iz Osijeka

storyeditor/2022-09-24/PXL_230922_95802631.jpg
Slavko Midžor/PIXSELL
25.09.2022.
u 07:00

- Svatko tu u reprezentaciji ima svoju ulogu. Ja sam sretan što sam uopće ovdje s takvim igračima i u svakom trenutku kad dobijem priliku ću dati sve od sebe da bih pomogao reprezentaciji - rekao je Mislav Oršić.

Dan nakon velike pobjede protiv Danske, koja je nogometnu reprezentaciju Hrvatske dovela na korak do osvajanja skupine Lige nacija, pred novinare su izašla dva sudionika tog slavlja. Prvi od njih bio je Nikola Vlašić, koji je u igru ušao u 71. minuti umjesto Marija Pašalića, a do kraja susreta imao je jednu dobru priliku, koju mu je na ulasku u 90. minutu obranio vratar Schmeichel. Vlašić je zadovoljio pa su ga mediji pitali ima li kakvu informaciju hoće li u nedjelju na Prateru startati od prve minute.

- Vidjet ćemo kakva će biti odluka izbornika, ali svakako nas boli onaj poraz iz Osijeka. Želimo im uzvratiti za taj poraz i biti prvi u skupini. Mislim da je ta utakmica bila slučajnost. Mi smo imali neke šanse na početku, a onda se njima otvorilo. Zabili su tri gola i dalje je bilo teško. Ne može se tako što ponoviti - rekao je Vlašić.

Nikola je promijenio klub ovog ljeta. Nalazi se u Torinu, gdje posuđen iz West Hama. Dobio je mjesto u udarnom sastavu, a odmah je došao i konkretan učinak.

- Fizički se osjećam jednako dobro, ali mentalno sam puno bolje jer je svakom igraču najvažnije igrati. Zadovoljan sam - kratko je objasnio.

Bio je u reprezentaciji i kad mu situacija u West Hamu nije bila bajna, izbornik Zlatko Dalić mu je davao priliku i kad ju nužno nije imao u svojem klubu.

- Značilo mi je biti s ekipom. Naravno da nisam mogao očekivati neku minutažu, što se i vidjelo na posljednjem okupljanju. Ja sam jedini igrač koji nije započeo niti jednu utakmicu, ali nisam mogao puno niti očekivati. Ulazio sam po 10-15 minuta, ali nemaš se što ljutiti. Nisam igrao u klubu. Naravno, kad si u klubu standardan, želiš igrati i u reprezentaciji. Imamo dosta vrhunskih igrača, izbornik je u problemu oko toga koga će staviti u igru. Sve su ovo vrhunski igrači i samo moramo ovako nastaviti - dodao je Vlašić.

Nakon njega je pred novinare došao čovjek koji je izravno sudjelovao u pobjedničkom pogotku, Mislav Oršić. On je prvo sjajno primio loptu Brozovića, a onda je sudjelovao i u kombinaciji s Brunom Petkovićem te strijelcem Lovrom Majerom.

- Odigrali smo jednu baš dobru utakmicu. Ne mogu se sjetiti da su Danci osim u prvom poluvremenu imali neku dobru šansu. Igrali smo dobro i zasluženo pobijedili, sad idemo velikim koracima prema Final fouru i nadam se da ćemo u Austriji dovršiti taj posao - rekao je Oršić

Mislav zna svoju ulogu u reprezentaciji. Zamjena je za Ivana Perišića i tek neke taktičke ekshibicije ili Ivanovo odsustvo mogu dovesti do Oršićevog mjesta u udarnom sastavu. Njemu to zapravo nije ni bitno.

- Svatko tu u reprezentaciji ima svoju ulogu. Ja sam sretan što sam uopće ovdje s takvim igračima i u svakom trenutku kad dobijem priliku ću dati sve od sebe da bih pomogao reprezentaciji - rekao je Mislav Oršić.

Komentara 1

DM
drago.miota
08:24 25.09.2022.

samo ne Vlašiča sigurno igrač manje!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije