Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAMIR MARTIN:

Vukovar je moja oaza mira i kad god dođem vidim da život u njemu nije stao

Damir Martin
Foto: Anto Magzan/Pixsell
18.11.2015.
u 14:00

Povodom dana sjećanja donosimo priče iz Grada heroja

Imao sam svega tri godine kada je počeo Domovinski rat i krenulo razaranje Vukovara pa se svoga rodnoga grada i ne sjećam, rekao je veslač Damir Martin (27).

- Ono što znam o prijeratnom Vukovaru znam iz razgovora s roditeljima, bakom i prijateljima. Sada živim u Zagrebu, a jedini mi je kontakt s Vukovarom baka koja živi u gradu, prijatelji s veslanja, veslački klub i ada na Dunavu kamo obavezno idem kada dođem u grad ljeti. Zbog obveza i karijere moj je život vezan za Zagreb pa se u Vukovar dođem odmoriti, maknuti od stresa.

- Vukovar je moja oaza mira. Međutim, kada god dođem u Vukovar, vidim određene promjene i da život u gradu nije stao. Dapače, vidim dosta mladih, nove sadržaje poput kina, brojne sportske klubove, niz sportskih događanja… Zbog svega toga mislim da polako ali sigurno kreće nekakav normalan život i da grad ima budućnost.

- Treba iskoristiti sve resurse težeći prema tome da grad postane opet ono što je nekada bio. Što se tiče suživota u gradu, to ne mogu procijeniti s ove udaljenosti jer to ja ne vidim iz prve ruke niti to osjetim. Ipak, volio bih kada bi se i suživot normalizirao i da odnosi između svih građana budu kao nekada. Ime Vukovara u svijetu pronosili su svi njegovi građani, i Hrvati i svi drugi koji su u njemu živjeli.

>> Biciklistička Karavana prijateljstva stigla iz Mostara u Vukovar

Komentara 1

Avatar littleMORGEN
littleMORGEN
22:44 20.11.2015.

Vjecni Vukovar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije