Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI TRENER DINAMA

Damir Krznar dobio otkaz, ali odmah našao novi posao i ostaje u Sloveniji

Damir Krznar podnio ostavku nakon poraza u četvrtfinalu Kupa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
12.10.2023.
u 17:35

"Lijepo je da se ova priča nastavlja na slovenskim terenima. Nakon uzbudljivih događaja u Mariboru, stožer i ja smo pokušali malo odahnuti, ali kad se ukaže prilika i ukaže nam povjerenje tako ambiciozan klub kao što je Celje, nismo imuni," istaknuo je 51-godišnji hrvatski stručnjak.

Hrvatski nogometni stručnjak Damir Krznar u srijedu je službeno preuzeo vođenje nogometnog kluba Celje, a danas se predstavio medijima na konferenciji za novinare. Početkom prošloga tjedna Krznar je dobio otkaz u Mariboru zbog niza loših rezultata, ali nije dugo bio bez posla. Na klupi Celjana će zamijeniti Španjolca Alberta Rieru koji je odlučio preuzeti francuski Bordeaux.

Dogovor s vodećim slovenskim prvoligašem postigao je vrlo brzo jer su se njegove i klupske ambicije poklopile. "Ali dogovor je lakši dio posla, sad počinje težak posao", naglasio je Krznar koji se prije točno deset dana razišao s Mariborom koji je vodio u ukupno 54 utakmice ostvarivši 27 pobjeda, 13 remija i 14 poraza.

"Lijepo je da se ova priča nastavlja na slovenskim terenima. Nakon uzbudljivih događaja u Mariboru, stožer i ja smo pokušali malo odahnuti, ali kad se ukaže prilika i ukaže nam povjerenje tako ambiciozan klub kao što je Celje, nismo imuni," istaknuo je 51-godišnji hrvatski stručnjak.

Naglasio je kako je odluka bila laka, ali i kako je svjestan da su ambicije kluba zadržati vrh ljestvice.

"Teško je zadovoljiti očekivanja svakog pojedinca. Oko sebe na tim pozicijama uvijek imaš ljude koji stoje uz tebe i one koji su protiv. Teško je naći konsenzus. Pritisak je nešto što nas tjera naprijed, takva nagađanja vam mogu dati i motiv da uvjerite ljude u suprotno", dodao je bivši trener Dinama.

Naglasio je kako bi bilo "ludo uništiti strukturu koja funkcionira".

"Naše su ideje vrlo slične Albertovim. Naravno, kopiranje ne dolazi u obzir, jer ne znamo kojim je metodama došao do ove točke. Ali uspostavio je ozbiljnu kulturu, stabilnu momčad koja ima pobjednički mentalitet. Na nama je da to zadržimo i onda postupno uvodimo određene principe i u napadu i u obrani," rekao je o svom prethodniku.

Krznar će premijeru na klup Celja imati 21. listopada kod Rogaške. Na tablici nakon 11 odigranih utakmica Celje vodi sa 26 bodova, Koper je skupio dva manje, Olimpija ima 20 bodova, a slijede Maribor i Bravo sa po 17 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije