Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK - LOKOMOTIVA

Burić optimističan: Bit će napeta borba s Dinamom u prvenstvu

Damir Burić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
24.10.2015.
u 13:27

Odgoda? Bura je jučer na Poljudu puhala 100 km/h. Neće se igrati bude li i danas tako jaka.

Pogled prema nebu, takva je sudbina Hajdukova trenera Damira Burića uoči dolaska Lokomotive. Orkanska bura vlada Splitom, a Burić bi možda i odgodio utakmicu. Pozorno je pratio vremensku prognozu, vjetar je puhao između 80 i 100 kilometara na sat. Sličan vjetar, govorio je o tome, osjetio je u Bremenu, nezgodno je kad zapuše sa sjevera. Istina, još nijedna utakmica u Poljudu nije odgođena zbog vjetra, do sada su odgode bile zbog kiše, ali tko zna...

Bez Mije Caktaša

– S obzirom na vjetar bilo je teško trenirati, uvjeti za rad bili su nemogući. Nadam se da će se bura stišati, valjda se neće igrati po takvom vjetru, trebalo bi odgoditi utakmicu ako bude tako – kaže Burić.

Za dvoboj s Lokomotivom Burić ne može računati na Miju Caktaša, koji je za crveni karton u Koprivnici dobio jednu utakmicu neigranja. Nekoliko je kombinacija kod Hajdukova trenera.

– Nema Caktaša, a od ozlijeđenih se nitko nije vratio. Imam nekoliko kombinacija, moram prognozirati susret unaprijed kako bi promjene bile učinkovite. Četiri su kandidata za njegovu poziciju, Roguljić, Bencun, Mujan i Maloku. Blizu su po treningu i radu. Da mogu, sve bih ih stavio – kazao je Burić.

Kada mu se spomene utrka s Dinamom i Rijekom, Burić samo digne obrve. Ne želi pritisak, ne želi razmišljanje o prvom mjestu. Naravno, duboko u njemu stanuje zadovoljstvo zbog Hajduka, koji je na korak od Dinama. Uostalom, Hajduk bi, pobijedi li Lokomotivu, izbio na prvo mjesto i čekao što će se u nedjelju zbiti na Rujevici u derbiju Rijeke i Dinama.

Ne smijemo slušati pohvale

– Fokusirani smo na Lokomotivu, naša je kvaliteta u koncentraciji i pripremi svake sljedeće utakmice. Lokomotiva je nezgodna, u vrhu je hrvatskog nogometa, ima pojedinačnu klasu. Naš je cilj pobjeđivati, iz svake utakmice izvući maksimum. Bit će napeta utrka, to je u interesu svima, mi ćemo biti tu. U Hajduku je stalno pritisak, svaku utakmicu treba pobijediti, u svakoj želiš najbolje. Pritisak je normalna stvar u sportu, s njim se treba nositi – kaže Burić.

Trener bijelih radije govori što bi se u njegovoj momčadi trebalo poboljšati nego o prvom mjestu.

– Imamo dobar odnos u napadu i obrani, dolazimo u dosta prigoda, utakmica nam završi s 1:0, a imamo više prigoda. Želim, i na tome ćemo raditi, da utakmice mirnije privedemo kraju, a ne kao u Koprivnici – kazao je Burić.

Njegov Hajduk hvale na sve strane.

– Ne smijemo puno slušati i čitati pohvale, takve te stvari lako odvedu na oblake. Komplimenti su lijepi, dobri, ali naša koncentracija ključ je svake sljedeće utakmice. Zato i nismo puno izlazili u medije ovog tjedna, želio sam da se momčad povuče, da bude fokusirana na ono što nas čeka.

>>Hajduk nakon dvije godine može doći na vodeće mjesto Prve HNL!

Komentara 4

BU
buljanzeljko453
14:24 24.10.2015.

Bit ce hajduk prvak sigurno. .na trofeju marijan hehe

RE
reza
15:09 24.10.2015.

Ajduk ce u najboljem slucaju izvuci nulu protiv lokosa prvenstveno jer su limitarana ekipa i kako prvenstvo odmice padace fizicki i psihicki jer znaju da jednostavno namaju kvalitetu da budu prvaci.borice se za trece mjesto u prvenstvu jer ne igraju iz zelje da bi bili prvaci neg samo iz mrznje prema dinamu.Osim toga lokosi ce posteno bit nagradjeni kesom za svaki bod kohi oduzmu tovarima. I sta bi ajduk i da nekim cudom bude prvak trazio u kvalifikacijama za ligu prvaku.izletili bi tovari u prvom kolu. Slovan nisu mogli pobijediti i ocemu onda pricamo.

Avatar Dobronamjerna_osoba
Dobronamjerna_osoba
14:17 24.10.2015.

Šteta što Hajduk navodno ne smije biti prvak, čuo sam da je Dinamo priviligiran i da samo Dinamo mora biti prvak, to je užas ako je istina. :-(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije