Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZJAVE NAKON UTAKMICE

Dalić nakon teške pobjede: 'Tri boda su najvažnija'

Zlatko Dalić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/14
21.03.2019.
u 22:55

Htjeli smo odmoriti i Rakitića i Modrića, ali nismo mogli zbog rezultata. Brozović i Rebić će biti spremni od prve minute u Mađarskoj - dodao je izbornik

Kao što se i očekivalo hrvatska nogometna reprezentacija je kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. otvorila pobjedom protiv Azerbajdžana (2:1).

Međutim, put do pobjede nije bio nimalo lagan. Svjetski doprvaci su do prva tri boda stigli preokretom slomivši momčad Nikole Jurčevića tek u završnici. 

Zlatko Dalić
1/12

Gosti su poveli u 19. minuti golom Kamila Šejdajeva, a u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačio je Borna Barišić. Sve do 79. minute Azeri su držali remi, a tada je Andrej Kramarić lijepim golom slomio bunker gostiju.

- Zadovoljan sam pobjedom i osvojenim bodovima, to je najvažnije - kazao je izbornik Zlatko Dalić dodavši:

- Imali smo malo više muke nego što smo očekivali. Bilo je teško kada primiš pogodak kao što smo mi primili.

>> Pogledajte kako predsjednica Grabar-Kitarović pjeva himnu na utakmici

Dalić je naglasio kako su vatreni zasluženo pobijedili, a uspio je i odmoriti Marcela Brozovića i Ante Rebića za ogled protiv Mađarske koji je u nedjelju.

- Planirali smo odmoriti Rebića i Brozovića koji nisu spremni odraditi dvije teške utakmice u četiri dana - kazao je Dalić kazavši kako su Petković i Brekalo opravdali očekivanja.

- Dečki su dobro odigrali, Petkoviću nije bilo lako priviknuti se na naš sustav igre - dodao je izbornik.

Hrvatsku u nedjelju očekuje teško gostovanje u Budimpešti protiv Mađarske koja je u prvom kolu izgubila u Slovačkoj.

- Sve je lakše kada otvoriš kvalifikacije s tri boda. Brozović i Rebić će igrati od prve minute, a vjerujem kako ćemo sakupiti snage do nedjelje.

Zlatko Dalić
1/13
Ključne riječi

Komentara 15

WE
weAreCro
00:18 22.03.2019.

Pobjedom protiv Kazahstana??? ispravite tekst ne blamirajte se ovakvim greskama.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
23:25 21.03.2019.

Hrvatska je još opijena Rusijom i nije u pravom ritmu. Trenutno bi i od Srbije izgubila jet se zapravo muči protiv slabijih protivnika. Tek kad sučelice stane netko iz svjetskog vrha pokaže šta zna i koliko vrijedi. Mora pazit jer se kvalifikacije dobivaju protiv lakih protivnika.

Avatar nekakav
nekakav
07:10 22.03.2019.

nakon 6:0 svaka pobjeda nam je zlata vrijedna. španjolci su nam pokazali da je naše 2. mjesto u rusiji ipak bila teška slučajnost iza koje se skrivao nevjerojatni niz sretnih događaja, smjena generacija velikih i neobjašnjiv pad najjačih repki tipa njemačke, brazila, argentine. baš me zanima kad ćemo se dovinuti do slijedećeg barem polufinala. možemo se kladiti da ćemo u ovim kvalifikacijama hodati po trnju, bez ikakve ideje u igri, a rezultat bude kladioničarski zanimljiv. 78% posjeda lopte, a prvi udarac prema golu u 37.-oj minuti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije