Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDEMO, HRVATSKA!

Dalić je već 'ukletost' Poljuda pretvorio u sreću, neka to učini i danas

Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči kvalifikacijskog susreta s Maltom
Luka Stanzl/PIXSELL
14.11.2021.
u 14:12

No tu “ukletost” Poljuda uspio je promijeniti baš Zlatko Dalić, pod čijim je vodstvom Hrvatska u Splitu upisala važnu 3:0 pobjedu na putu do Eura protiv Mađarske (a ove godine u Splitu je s identičnim rezultatom pala i Kekova Slovenija

Nikada u povijesti hrvatska reprezentacija nije igrala važniju utakmicu na Poljudu od ove koja ju danas očekuje protiv Rusije (15 sati). Prvi put vatreni u direktnom okršaju na Poljudu traže put na veliko natjecanje, preciznije na SP u Kataru. Izbornik Dalić uoči Malte svojim je igračima poručio: “Pobijedite i onda vas na Poljudu očekuje euforija kakvu još niste vidjeli.” I bio je izbornik u pravu, već jučer Split je disao za reprezentaciju, grad je bio prepun kockastih dresova, a kada danas sudac označi početak utakmice, ne sumnjamo da će na tribinama nastati potpuna euforija i spektakl.

Kockasti su donedavno zaobilazili Poljud, dijelom zbog lošeg odnosa Saveza i nogometnog juga, a djelomično i zbog toga što je Poljud nekako uvijek bio uklet za vatrene. Naime, prije Dalićeve ere Hrvatska je na Poljudu odigrala 12 utakmica, a samo je u jednoj pobijedila – 2011. godine Gruziju s 2:1 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Osim te pobjede, vatreni su prije Dalićeve ere na Poljudu upisali sedam remija i četiri poraza, što je mizernih 27 posto osvojenih bodova.

No tu “ukletost” Poljuda uspio je promijeniti baš Zlatko Dalić, pod čijim je vodstvom Hrvatska u Splitu upisala važnu 3:0 pobjedu na putu do Eura protiv Mađarske (a ove godine u Splitu je s identičnim rezultatom pala i Kekova Slovenija.

Jedini poraz Dalićevi vatreni u Splitu su upisali protiv Portugala (2:3) u Ligi nacija, no i s tim minimalnim porazom ostali smo u elitnoj skupini Lige nacija.

Vjerujemo da će danas protiv Rusije vatreni upisati najveću pobjedu na Poljudu, jedinom stadionu koji trenutačno može ugostiti ovako važnu utakmicu Hrvatske. Maksimir je, nažalost, zbog potresa postao još derutniji i sa smanjenim kapacitetom, dok osječkih 15.000 sjedalica ne bi bilo ni približno dovoljno za ovako velik interes navijača.

I zato, kad prepuni Poljud večeras zagrmi i počne nositi vatrene, sigurni smo da će prestrašiti čak i hladne Ruse, a naše igrače – Modrića, Perišića, Brozovića, Kramarića i ostale – povesti do pobjede. Inače, navijački spektakl počinje već u 12.30 sati na Rivi, tada će u najvećem navijačkom korteu ikada u Hrvatskoj 30-ak tisuća navijača pješice krenuti od centra Splita do poljudske ljepotice. Spektakl je zajamčen, neka samo završi slavljem!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije