Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLUMNA Krune jurčića

Dalić je najveća zvijezda, morao bi i kod nas biti autoritet

Zlatko Dalić
Foto: Marko Jurinec/Vecernji list
21.04.2015.
u 16:45

Ne može Dinamo B stvarati igrače igrajući protiv konobara iz Trnja

Malo sam posljednjih dana bio u drugom svijetu, da vidim kako drugi dišu, kako se drugdje živi nogomet. Posjetio sam hrvatsku koloniju u Abu Dhabiju koju predvodi Zlatko Dalić. Gledao sam dvije utakmice njihova Al-Aina koje su dobili, njihov izravni suparnik izgubio je i tri kola prije kraja, Dalić je prvak UAE.

I osjećao sam se ponosno zbog naših ljudi i Dalića, napravio je tamo pravo čudo, radi fenomenalan posao. Ušao je u taj nogometni svijet na mala vrata, jer naši treneri nemaju ključ, nemaju menadžere koji bi ih uveli na velika vrata. Dalić je vrhunskim radom i svojom inteligencijom tamo stekao status najveće zvijezde, on je na svim televizijama, u svim novinama. U ovom trenutku može birati gdje će raditi u tom svijetu, pa i izvan njega. Jer, može ući u završnicu azijske Lige prvaka, gledaju ga Kinezi, Korejci... No, nadam se da će jednog dana takvi stručnjaci raditi dubinske analize našeg nogometa. I kapa mu dolje jer nije on sam tamo, doveo je devetoricu naših ljudi, otvorio vrata i drugima. Uostalom, pomogao je i meni vezano za neke kontakte ključnih agenata u tom području. No vidjet ćemo, ne bih imao ništa protiv rada tamo, ali o tom potom.

Boro Perković vodi im mladu momčad i on bi mogao biti prvi. Zanimljivo su organizirali natjecanje, primjerice, ako danas u Zagrebu igraju Dinamo i Hajduk, onda sutra u Splitu igraju mlade momčadi Hajduka i Dinama. I to je puno bolje od ovih naših B momčadi. Ne vidim kako će se u B momčadi Dinama profilirati igrač za vrhunske stvari igrajući nedjeljom protiv konobara iz Trnja. Neka se ne ljute dečki, konobari iz Trnja, ali mislim da za stvaranje vrhunskih igrača to nije dobar put, bolji je ovaj u Emiratima.

Doduše, tamo su uvjeti vrhunski, kamp Al-Aina je čudo, prošao sam kampove velikih europskih momčadi, Reala, Ajaxa, svih klubova s kojima sam igrao u Europi s Dinamom, i nitko nije ni blizu ovakvim uvjetima. Od U12 do prve momčadi svaka ima svoj vrhunski teren, prva momčad ima stadion sa 5000 mjesta samo za trening. Doduše, nema puno gledatelja na utakmicama jer je jako vruće i mala je populacija, tamo se rijetko izlazi iz kuće, nogomet je izuzetno popularan, ali gleda se na TV-u. Kvaliteta nogometa jako je dobra, doveli su vrhunske trenere i jako dobre igrače, četiri-pet klubova moglo bi igrati u bilo kojoj europskoj ligi.

>> Dalić s Al-Ainom prvak tri kola prije kraja

Komentara 2

BL
blukac3
18:06 21.04.2015.

Kruno,za tebe mogu ti pomoci samo ovako "misli su stvari". Pogledaj u vlastite misli i naci ces sve odgovore zasto si tu gdje jesi kada je u pitanju nogometni svijet. Sretno.

Avatar Bekrija
Bekrija
18:05 21.04.2015.

Hahahaha....gledam tko to uzdiže Dalića kad ono autor Krunoslav Jurčić. To mi je dovoljno!! sve moralne veličine dok su u potrazi za poslom, a kad ih netko uzme odmah savijaju kičmu i postaju beskičmenjaci. HNLPotvrdio i to više puta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije