Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suče, nemaš mozga

Da, šefice! Kad Olga Smorodskaja poludi, ne bira riječi

Olga
15.05.2012.
u 10:30

Glavna menadžerica Lokomotiva nema dlake na jeziku što je i dokazala glasnim kritikama sudaca i ruskog nacionalnog nogometnog odbora. Suca Meskova nedavno je \"počastila\" riječima: On je nesposoban i nema mozga!

Iako su Olga Smorodskaja i klub Lokomotiv iz Moskve bili relativno nepoznati hrvatskoj nogometnoj javnosti, otkad je objavljena vijest da hrvatski izbornik Slaven Bilić nakon Europskog prvenstva odlazi u Lokomotivu postavilo se pitanje tko je zapravo njegova nova šefica. Olga Smorodskaja, koja je prošla put od matematičarke do menadžerice kluba, iz milja je u ruskim medijima nazvana čeličnom lady ruskog nogometa.

Rođena je 7. studenog 1956. godine u Gomelu u Bjelorusiji. Diplomirala je na Moskovskom institutu nacionalnog gospodarstva kao ekonomistica i matematičarka 1978. godine. Od 1993. do 1996. godine radila je kao voditeljica vladina odjela za graditeljstvo u Moskvi. Od 1997. do 2000. bila je zamjenica direktora poznate investicijske kompanije Interros na čijem je sada čelu bivši ministar vanjskih poslova u SSSR-u. Od 2000. do  2002. bila potpredsjednica Vneshtorbanke. Njezin put u nogometne vode počeo je 2002. godine kada je došla u upravu poznatog ruskog nogometnog tima CSKA. Od 2006. godine na čelu je Lokomotiva iz Moskve.

Jedna od najpoznatijih afera uz koje se povezuje ime Olge Smorodskaje jest otkaz bivšem treneru Juriju Krasnožanu. Smorodskaja je posumnjala da je Krasnožan namjestio utakmicu što je dovelo do poraza Lokomotiva u utakmici protiv Anži Mahačkale. To je bilo dovoljno da trener dobije otkaz i da cijeli nadzorni odbor stane na stranu Olge Smorodskaje. Klub je tražio Fifinu istragu, ali do nje zbog nedostatka dokaza nije došlo.

Zanimljivo je da je ruskim medijima to rekao do tada nepoznati tajnik upravnog odbora Eugen Krečetov. Poznata povezanost Lokomotiva s hrvatskim nogometom bila je moguća posudba Senijada Ibričića Hajduku koja je u jednom trenutku preplavila hrvatske medije. Iako je bilo očito da bi Hrvoje Maleš bio za takav scenarij, Olga Smorodskaja odbacila je tu ideju. Glavna menadžerica Lokomotiva nema dlake na jeziku što je i dokazala glasnim kritikama sudaca i ruskog nacionalnog nogometnog odbora. Suca Meskova nedavno je počastila riječima: On je nesposoban i nema mozga! Olga Smorodskaja je na čelu dobrotvorne sportske zaklade "Nova generacija". I na mjesto dopredsjednice postavila je ženu, Marijanu Suhorukovu. Udana je i ima dvoje djece.

Ključne riječi

Komentara 1

JO
jolly
12:16 15.05.2012.

diplomirala ekonomiju i matematiku... bilo bi dobro objaviti, što su direktori naših klubova, ne samo nogometnih, završili. Mislim kako bi bilo najviše raznih dopisnih tečajeva i škola za menađere sumnjivih kvaliteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije