Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD Zagreb

Da nisam spreman za klupu, ne bih ni došao u klub

Igor Vori novi je trener PPD-a Zagreb
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
03.06.2020.
u 16:48

Osnovni je cilj prikupiti dovoljno bodova za koeficijent koji će hrvatskom prvaku jamčiti sudjelovanje u Ligi prvaka i idućih godina

Igor Vori, proslavljeni hrvatski rukometaš, predstavio se medijima kao novi trener PPD-a Zagreb. O klubu u kojem je počeo i završio karijeru sve zna.

Čak je s većinom današnjih igrača dijelio svlačionicu dok je još bio aktivan. Iskustva na klupi nema jer mu je PPD Zagreb prvi klub koji će voditi kao samostalni trener.

Igor Vori novi je trener PPD-a Zagreb
1/5

Da nisam spreman za ovaj izazov ne bih ni prihvatio ponudu. Sjedio sam na klupi reprezentacije dvije godine i puno naučio od Line Červara koji je za mene najbolji svjetski trener. Prikupljao sam iskustvo, u nekim stvarima sam pomagao Lini.

Nisam u reprezentaciji kao sportski direktor bio samo figura – istaknuo je Igrom, koji će igračima predstaviti svoj plan i program 8. lipnja.

Vori želi Ćavara

Neće imati lagan zadatak. Osim što se od njega očekuju domaći trofeji i plasman na završni turnir SEHA Gazprom lige, velika su očekivanja u elitnoj skupini Lige prvaka.

- Osnovni je cilj prikupiti dovoljno bodova za koeficijent koji će hrvatskom prvaku jamčiti sudjelovanje u Ligi prvaka i idućih godina. Imam neke ideje i jedva čekam da počnemo trenirati. Sezona će biti duga i naporna, ali imamo dovoljan broj igrača. U ovom trenutku ne znam hoće li biti još kakvih pojačanja. Znam samo da ćemo iz Gorice prvo momčadi priključiti Ćavara, Gala i Klaricu. Kosteskog smo ustupili Rabotniku jer bi on bio četvrto desno krilo, pored Božić-Pavletića, Matanovića i Horvata, priča Vori.

Volio bi novi trener imati na raspolaganju jednog dobrog obrambenog igrača.

- Kada bi mogao birati onda bi doveo specijalistu za obranu. Treba mi na tom mjestu jedna iskusan igrač koji bi povezao ove mlade i ove malo starije – istaknuo je Vori.

Predstavio je Igor i svoj stručni stožer.

Jović novi trener vratara

- Denis Špoljarić ostaje pomoćni trener, Josip Valčić sportski direktor. Novi je trener vratara Arijan Jović, a za kondicijsku pripremu brinut će se Šime Tomašević. Fizioterapeuti su Damir Kajba i Slobodan Škorić – rekao je Vori.

Mario Kelentrić, dosadašnji trener vratara, prebacit će se u klub Peking, a vodit će brigu o vratarima mlađih dobnih skupina PPD Zagreba.

- Što se tiče mjesta sportskog direktora u hrvatskoj reprezentaciji to više neću raditi. Previše je posla u klubu da bi još stizao raditi u HRS-u – naglasio je Vori.

Osjećate li pritisak što će PPD Zagreb biti prvi klub koji će te samostalno trenirati?

– Negdje se mora početi kao igrač, a isto kao i trener. Filip Jicha je kao neiskusan trener nakon igračke karijere sjeo na klupu Kiela i s njima odmah osvojio naslov prvaka Njemačke. Takvih primjera ima još. Ne bojim se, to je najvažnije – rekao je na tu temu Vori dodavši:

– Jako sam sretan i ponosan što dolazim u svoj klub, klub koji mi je dao puno toga. Nadam se da ću sa svojim suradnicima uspjeti mladima prenijeti nešto dobro i da ćemo napraviti najbolji mogući posao za Zagreb i razvoj hrvatskog rukometa. Moja je vizija krvavi rad, mi nemamo pravo reći da nam je teško. Nama je cilj da svaki igrač dolazi na trening s osmijehom i odlazi isto tako. Ako se to dogodi, jako smo puno napravili. Želim napraviti sustav koji će biti prepoznatljiv u svijetu rukometa – rekao je Igor Vori, MVP svjetskog prvenstva 2009. godine.

Što se tiče Zlatka Horvata, ponuđen mu je ugovor na godinu dana, a poslije mjesto voditelja omladinske škole kluba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije