Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIK-BOKS

Cro Cop: Od šoka sam pao, ali ja sam kriv bez obzira na fair-play

'10.03.2012., Arena Zagreb, Zagreb - Borilacki spektakl Cro Cop Final Fight. Mirko Filipovic vs Ray Sefo. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
14.10.2012.
u 20:52

NEOPREZNOST Premda bi trebao postojati fair-play, ja sam kriv. Nisam smio spustiti ruke. Od šoka sam pao. To mi se nikada u karijeri nije dogodilo...

Nakon četiri godine, Cro Cop vratio se u Japan i izborio pravo nastupa na završnom turniru osmorice u siječnju. Uz kontroverzne događaje u posljednjoj rundi, Filipović je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Amerikanca Randyja Blakea.

Nepotrebnu želju da "širi prijateljstvo" u ringu, Mirko je zamalo skupo platio. U trećoj rundi borbe hrvatski je borac doživio rijetko nekorektan potez. U trenutku kada je "na ničijoj zemlji" prijateljski potapšao suparnika, Amerikanac se okrenuo i udario ga u bradu. Cro Cop je pao pa mu je sudac brojio, no u prethodne dvije runde, srećom, stekao je dobru bodovnu zalihu što ga je i odvelo na završnicu.

- Nikad mi se takvo što nije dogodilo. Neposredno prije toga bili smo u klinču i on se na nešto žalio, a ja sam mu se pokušao ispričati mislivši da ćemo krenuti ponovo u borbu s distance. Nije mi ništa, pao sam od šoka. Doduše, pogodio me momački, u bradu. Premda bi morao postojati neki kodeks fair-playa, ja sam kriv, nisam smio spustiti ruke. Na kraju je došao u moju svlačionicu fotografirati se sa mnom - prepričavao je Mirko.

Već nakon 30 sekundi borbe, Mirko je pokušao plasirati svoj lijevi high-kick. Ispalio je i middle-kick (u tijelo) i desni direkt i osvojio rundu. Drugu trominutnu dionicu dobio je zahvaljujući još jednom high-kicku koji je okrznuo Blakeovo lice, ali i jednoj kontri desnim prednjim udarcem nogom. Blake je tražio stanku zahtijevajući da se to okarakterizira kao niski udarac u nezgodno mjesto, no sudac mu je počeo odbrojavati.

- Blake mi je bio neugodan suparnik zbog neobičnog stila. Bježao je, nije se upuštao ni u kakvu razmjenu udaraca, nego je pokušavao neke bočne udarce u koljeno, što također nije baš fer. Srećom, jako sam dobro kondicijski pripremljen, za što su zaslužni Mario Mlinarić i Kristijan Pejša - kazivao je Mirko.

Na završnom turniru u siječnju (možda i neće biti u New Yorku), najbolji izbor za protivnika bio bi Japanac Makoto Uehara (181 cm, 91 kg) koji je na bodove pobijedio svoga sunarodnjaka Amadu (3:0).

Ključne riječi

Komentara 10

MR
MrWho
07:35 15.10.2012.

Svaka čast majstore!!To je onaj stari Mirko koji u borbu ulazi fajterski i to daje rezultate, a vidjelo se i da je fizički vrlo spreman.

IS
istima
10:33 15.10.2012.

Heh..... Mirko potvrđuje onu...'Žene svoje godine skrivaju, muškarci svoje potcjenjuju'.... A Mirkec je muškarčina :)

BU
Bullshitter
21:57 14.10.2012.

Koji ******, umjesto da uživa u obitelji i zarađenom novcu kojeg ima dovoljno, on se kocka sa zdravljem i ide nešto dokazivati. Ego čini čuda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije