Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gesta koja je oduševila

Crnogorci oteli zastavu Englezima, a onda je vratili: Zato što je posebna

Engleska
Foto: Reuters/Pixsell
27.03.2019.
u 22:08

Među otetim engleskim zastavama jedna je bila posebna. Na njoj su ispisane dvije godine 2002. i 2006. i imenom Lewis. Crnogorska Ultra na društvenim mrežama pohvalila se 'plijenom'

Englezi su u drugom kolu kvalifikacija za nogometni EP u Podgorici pobijedili Crnogorce s 5:1. Ni ovo gostovanje Gordi Albiona nije moglo proći bez incidenata.

Navijačkih obračuna bilo je prije i nakon utakmice, a fanovi domaće reprezentacije rasističkim povicima vrijeđali su tamnopute engleske igrače. Nakon susreta došlo je do sukoba navijača u kojem su Crnogorci gostima oteli desetak zastava.

Među otetim engleskim zastavama jedna je bila posebna. Na njoj su ispisane dvije godine 2002. i 2006., te ime Lewis. Crnogorska Ultra na društvenim mrežama pohvalila se 'plijenom'.

No ta je zastava posebna jer je posvećena Lewisu koji je preminuo s četiri godine. Lewisov otac i stariji brat već 13 godina ne odvajaju se od zastave koju uvijek nose sa sobom na utakmice engleske reprezentacije i West Hama.

Engleski navijači putem društvenih mreža krenuli su u akciju vraćanja zastave, a Crnogorci su to i učinili.

'Svatko ima svoje trofeje - kod Ultrasa je to oduzeta zastava. Negdje ima veći, a negdje manji značaj. Na Balkanu oduzeta zastava ima veliko značenje i to nije zaobišlo ni navijače Engleske. Jedna od zastava koja je oduzeta Englezima je i zastava 'Lewis', no ova zastava nije kao druge, ima značenje koje nitko od nas nije mogao znati. Ovu zastavu nosi navijač Engleske koji putuje cijelim svijetom s reprezentacijom u čast svog preminulog sina Lewisa. Kada su navijači saznali o kakvoj se zastavi radi kontaktirali su englesku ambasadu i gore spomenutog navijača i vratili mu zastavu', napisali su na Facebook stranici Ultra Crna Gora.

Lewisov otac oduševljen je pozitivnim raspletom te je potvrdio kako je zastava vraćena.

'Sretan sam što mogu potvrditi da je zastava predana britanskom veleposlanstvu u Crnoj Gori i sutra će mi biti predana. Još jednom, hvala svima na velikoj pomoći' napisao je otac na Twitteru.

Cijelu priču pratio je i Engleski nogometni savez: 'Kakvo olakšanje, divne vijesti.'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije