Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILO 3:0

Haase porazio Ćorića, Nizozemska izjednačila

Borna Ćorić
Foto: HTS/Gordana Anders
1/2
12.09.2014.
u 18:55

Ovaj rezultat znači i da u sutrašenjem susretu parova nijedna reprezentacija ne može osigurati pobjedu pa će Marin Čilić morati igrati u nedjelju s Haaseom

Borna Ćorić nije uspio svladati Robina Haasea. Nizozemac je u Amsterdamu slavio sa 7:6, 6:1 i 6:4, čime je izjednačio na 1:1 u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa.

Dvoboj bi možda imao sasvim drugačiji rasplet da je Ćorić u prvom setu iskoristio prilike koje je imao. Bile su to dvije set-lopte kod 5:4 i još jedna set lopta kod 6:5.

- Prvi set je bio dobar. Imao sam tri set lopte, a na drugu mi je izašao retern na kojem sam riskirao i koji bi bio 'winner' da sam pogodio. Netko će reći da nisam trebao riskirati, netko da jesam, ja sam se odlučio na rizik i nije uspjelo. Kasnije je Haase podigao igru na maksimum i nisam imao šanse. Pogotovo u drugom setu. Kad bih došao bliže on je uvijek servirao odlično - rekao je Ćorić.

Ćorić je imao šansu za povratak u meč u trećem setu i kod 3:4 i kod 4:5, jer je u oba navrata imao 0-30, no nije uspio, pa je Haase izjednačio na 1:1 i tako "poništio" Delićevu pobjedu nad Sijslingom.

- Mate je odigrao odlično, bio je to fenomenalan meč, čestitam mu. U subotu su parovi, to je važan meč, ako pobijedimo mislim da je 80% šansi da će u nedjelju biti 3-1 i da moj meč sa Sijslingom neće ni biti potreban - dodao je Ćorić.

Ukupnu ocjenu dana dao je izbornik Željko Krajan.

- Zadovoljni smo nakon prvog dana. Da je netko rekao da će biti 1:1 sigurno bismo to potpisali. Mate je u formi, dobar je na zemlji, ali nisam znao kako će reagirati igrajući prvi put u Davis Cupu. Kao da je već odigrao deset mečeva u Davis Cupu i siguran sam da će mu ovo pomoći u budućnosti. Borna je imao svoje šanse protiv Haasea koji je bio pod velikim pritiskom. Jednostavno mu se rizik nije isplatio.

Raspored i rezultati: Igor Sijsling – Mate Delić 6:4, 4:6, 5:7, 2:6, Robin Haase – Borna Ćorić 7:6 (4), 6:1, 6:4
subota, 15 sati: Thiemo de Bakker, Jean-Julien Rojer – Marin Čilić, Marin Draganja; nedjelja, 13 sati: Robin Haase – Mate Delić, slijedi Igor Sijsling – Borna Ćorić.   

>> Hrvatska osvojila prvi bod, sjajni Delić pobijedio Sijslinga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije