Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAVO MAJSTORE

Ćorić je osvajanjem prvog Mastersa ispisao povijest tenisa, evo koji će biti na ATP ljestvici

Tennis: Western & Southern Open
Susan Mullane/REUTERS
22.08.2022.
u 08:16

Borna Ćorić nakon najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri i osvajanja naslova pobjednika na ATP Masters 1000 turniru u Cincinnatiju do koje je stigao 7:6, 6:2 pobjedom u finalu protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa

Zbog ozljede ramena Ćorić je izbivao s ATP Toura više od godinu dana, od veljače prošle godine i turnira u Rotterdamu sve do ožujka ove godine kada se vratio u Indian Wellsu.

Sve do Roland Garrosa dobio je tek jedan od sedam odigranih mečeva, da bi sredinom lipnja osvojio "challenger" u Parmi što je bila naznaka boljih rezultata.

U Cincinnatiju je ostvario šest pobjeda uz smao jedan izgubljeni set i to sve redom protiv renomiranih protivnika, Talijana Lorenza Musettija, trenutačno 30. igrača svijeta,, velikog Španjolca Rafaela Nadala (ATP-3), još jednog Španjolca Roberta Bautistu Aguta (ATP-18), Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea (ATP-8), Britanca Camerona Norriea (ATP-9) i Grka Stefanosa Tsitsipasa (ATP-5).

Trijumfom u Cincinnatiju Ćorić je popravio plasman na ATP ljestvici u odnosu na prošli tjedan za čak 123 pozicije i od ponedjeljka je 29. igrač svijeta. Ovom pobjedom je kao 152. tenisač na ATP ljestvici postao najniže rangirani igrač koji je osvojio trofej Masters 1000.

 

 

>> VIDEO: Hrvatska senzacija plače pred novinarima nakon povijesne utrke, pogledajte što nam je kazala

Ključne riječi

Komentara 2

TR
tranica
08:36 22.08.2022.

Koji car! Nakon 2 godine neigranja.... Naklon do poda!

MR
MrWho
10:18 22.08.2022.

Svaka čast majstore!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije