Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUN SAMOPOUZDANJA

Ćorić: Igram na skali od Murraya do Đokovića

24.07.2014., Umag - 25. Vegeta Croatia Open teniski turnir, osmina finala, Borna Coric (CRO) - Horacio Zeballos (ARG). Borna Coric slavi pobjedu.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
08.01.2015.
u 08:15

- Želim jednoga dana biti najbolji. Pa ne igram tenis da bih završio u Top 20 - kaže Ćorić.

Četvrti tenisač svijeta Švicarac Stanislas Wawrinka bio je preteška prepreka za našeg Bornu Ćorića u drugom kolu turnira u Chennaiju (Indija). Naš tinejdžer izgubio je prvih pet gemova, ali je u završnici prvog seta ipak spriječio mogući "bicikl". Švicarac je nakon sat i 11 minuta igre pobijedio sa 6:1, 6:4, a Borni ostaje utjeha da je bodovima osvojenim u Indiji sebi omogućio napredak s 95. na 90. mjesto ATP liste.

(Pre)pun samopouzdanja

Teniskim svijetom prilično su odjeknule Bornine izjave u kojima je sebe usporedio s Novakom Đokovićem, a po mišljenju mnogih podcijenio Andyja Murraya.

- Mislim da je moja igra slična Novakovoj. Krećem se dobro, ne promašujem puno, borac sam i bekhend mi je najbolji udarac. Kad igram najbolje što mogu, izgledam kao Đoković, a kad igram malo slabije, onda sam više kao Murray - kazao je (pre)pun samopouzdanja jedan od najtalentiranijih tenisača današnjice.

Iako je jasno da je Borna govorio o načinu igre, a ne o kvaliteti, mnogima je ta izjava dala opravdanje da Ćorića nazovu drskim i prepotentnim. Uostalom, ako malo i jest, jednom 18-godišnjaku i to se može oprostiti.

Proboj u Top 50 realan cilj

- Želim jednog dana biti najbolji igrač svijeta. Pa ne igram tenis da bih završio u Top 20, to mi nikada nije bio cilj. Mislim da je besmisleno baviti se nekim sportom ako vam cilj nije da budete najbolji na svijetu - dodao je Ćorić.

Moglo bi se u ovom slučaju spočitnuti Borni "a što je s onima koji nikada nisu bili najbolji, a ostavili su trag u svom sportu", no ne treba biti prekritičan prema njemu. Mlad je, naučit će. Međutim, sljedeća njegova rečenica potpuno je istinita:

- U ovom sam trenutku najbolji igrač u svom naraštaju. Proboj u Top 50 u sljedećih nekoliko mjeseci realan je cilj.

Tako je, Borna! Što su ciljevi veći, konkurencija je manja!

>>Wawrinka prejak za Ćorića, Karlović ide na Đokovića

Komentara 3

MA
manuutd
17:48 08.01.2015.

Šuti i treniraj

MI
miran
12:05 08.01.2015.

"mnogima je ta izjava dala opravdanje da Ćorića nazovu drskim i prepotentnim. Uostalom, ako malo i jest, jednom 18-godišnjaku i to se može oprostiti." -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- To "oprastanje" ce svakako imati u vidu i Murray i Djokovic. Eto vec na AO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije