Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Stevanović

Čokolada je istog okusa, a družim se s igračima s prostora bivše Juge

Ivan Stevanović
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
19.12.2017.
u 21:20

Bio je ključna figura i na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Rio gdje je Norvežane izludio u prvih dvadeset minuta obranivši sve što je dolazilo u okvir vratiju.

Hrvatski rukometni reprezentativni vratar Ivan Stevanović bio je ključna figura Željka Babića na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2016. godine kada smo osvojili broncu.

Bio je ključna figura i na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Rio gdje je Norvežane izludio u prvih dvadeset minuta obranivši sve što je dolazilo u okvir vratiju. U međuvremenu je došao novi izbornik, a Stevanović je dres PPD Zagreba zamijenio dresom švicarskog Kadettena.

Kiksali smo u Ligi prvaka

– Što se tiče mog novog kluba, moram se pohvaliti da je sve pa gotovo idealno. Dobro, možda smo malo kiksali u Ligi prvaka. Mislili smo da ćemo proći skupinu, ali nas je skupo koštao domaći poraz do Ademara. U domaćem prvenstvu sve pobjeđujemo premda se kod njih igra neki čudan sustav koji ne razumijem baš najbolje. Igraju se dva doigravanja, ali se ne zamaram time. Glavno je da na kraju budemo prvaci Švicarske – rekao je Stevanović.

Ivan Stevanović
1/7

Kakva je kvaliteta švicarske lige?

– Iznenadila me kvalitetom. Ima, četiri-pet dobrih momčadi koje su u rangu našičkog Nexea. Kada gostujemo kod Wacker Thuna ili Winterthura, onda se moramo dobro namučiti ako želimo pobijediti. Svaka utakmica je na puno pogodaka jer se ne pridodaje velika pažnja igri u obrani – istaknuo je naš vratar.

Kakav je život u Švicarskoj?

– Čokolade su istog okusa kao kod nas, ali su skuplje. Sve je puno skuplje. Gradić Schaffhausen ima 40.000 žitelja, nalazi se na obali Rajne. Idealan za obitelj, što meni jako odgovara. Često znam otići u susjednu Njemačku ili u Zürich koji je na pola sata vožnje automobilom. S obzirom na to da u klubu ima pet-šest igrača s prostora bivše Jugoslavije, najčešće se s njima družim na kavicama – kaže Stivi.

Kako ste zadovoljni svojim obranama u prvom dijelu sezone?

– Mislim da smo Ligu prvaka odradili jako dobro. U domaćem prvenstvu branio sam puno manje. Zadnjih mjesec dana imao sam manjih problema s koljenom pa sam nešto slabije trenirao, ali sam u cjelini jako zadovoljan kako sam branio – istaknuo je Stevanović.

Sve sam ulaznice podijelio

Nova akcija, novo veliko natjecanje, nove pripreme...

– Da, svake godine isto. Možda bi bilo dobro da rukometna prvenstva nisu svake godine, da se i mi poput nogometaša ili košarkaša uspijemo barem malo odmoriti. Ima tu previše utakmica u jednoj sezoni. Činjenica je da velik broj natjecanja donosi mogućnost većeg broja osvojenih trofeja, ali opet, mora biti i malo odmora. Što se tiče priprema za Europsko prvenstvo svi manje-više znamo koji su ciljevi i najbitnije će biti preživjeti pripreme. Odnosno ostati sto posto zdrav i spreman. S Červarom sam radio prije desetak godina kada me je pozvao na jedne pripreme, ali taj put nisam otišao na to veliko natjecanje – naglasio je naš vratar.

Od vratara tu su uz vas još Filip Ivić, Ivan Pešić i Mirko Alilović. Samo će dvojica braniti na Europskom prvenstvu.

– Već nekoliko godina vrte se ista imena, međusobno se dobro poznajemo. Najvažnije je da pomognemo ekipi sa svojim obranama bez obzira na ime. Jer, bez 12 do 15 obrana po utakmici neće biti dobro – istaknuo je.

Igramo kod kuće?

– Da, govorili su mi dečki kako je bilo na Svjetskom prvenstvu 2009. godine. Jedva čekam istrčati pred našim navijačima u tako važnim utakmicama. Što se tiče ulaznica, više me nitko ništa ne traži. Dobio sam određeni broj kao i svi ostali i to sam već podijelio pa je sada mir – zaključio je Stevanović.

Komentara 7

NV
NV
21:45 19.12.2017.

Samo kolindica razlikuje čokoladice.

Avatar strazar
strazar
09:27 20.12.2017.

da njemacka je bolja od svicarske

LA
Lancaster
00:05 20.12.2017.

Koji bolesnici. ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije