Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedan Vatreni

City krenuo po Gvardiola: Pobjednici Lige prvaka spremni za rekordni transfer?

Champions League - Round of 16 - Second Leg - Manchester City v RB Leipzig
Foto: Jason Cairnduff/REUTERS
1/5
12.06.2023.
u 09:22

Prema Transfermarktu stoji 75 milijuna eura. Britanci govore o 100 milijuna, dok CIES (Međunarodni centar za sportske studije) navodi cijenu od čak 115 milijuna eura. U svakom slučaju, izgledno je da će City ako do transfera dođe s Joškom Gvardiolom oboriti rekord za najskupljeg braniča u povijesti

Manchester City je sezonu završio prvim naslovom Lige prvaka u povijesti kluba. Izborio ga je pobjedom nad Interom prošle subote. Osim toga odnijeli su pobjedu u Premier ligi te FA kupu utakmicom protiv gradskog rivala, Manchester Uniteda. Odmah nakon slavlja dali su se u traženje pojačanja.

Prema pisanju Daily Maila obranu će im oslabiti odlazak Aymerica Laporte, no žele joj dati novu snagu dovođenjem Joška Gvardiola, najskupljeg braniča današnjice u megatransferu koji će vjerojatno oboriti rekord za najskuplji transfer jednog obrambenog igrača svih vremena.

GALERIJA Navijači u deliriju slavili prvi europski naslov Cityja

Champions League - Round of 16 - Second Leg - Manchester City v RB Leipzig
1/13

"City je intenzivirao nastojanja da iz Leipziga dovede Joška Gvardiola (21), čija je vrijednost 100 milijuna eura. On će pojačati obranu koju napušta Aymeric Laporte", piše Daily Mail.

Laporte ima 29 godina. U Manchester je došao 2018. godine iz Athletic Bilbaa za 65 milijuna eura, ali ove godine nije igrao u prvoj postavi Pepa Guardiole.

VEZANI ČLANCI:

Gvardiol se s druge strane još jednom iskazao u Leipzigu te njegova cijena stalno raste. Prema Transfermarktu stoji 75 milijuna eura. Britanci govore o 100 milijuna, dok CIES (Međunarodni centar za sportske studije) navodi cijenu od čak 115 milijuna eura. Rekord za najskupljeg obrambenog igrača trenutno drži Harry Maguire s 80 milijuna eura koliko je United platio Leicesteru.

Podsjetimo, Fabrizio Romano je prošloga petka potvrdio kako je Mateo Kovačić dogovorio sve detalje svoga prelaska iz Chelsea u Man City i ovih bi dana klubovi trebali dogovoriti odštetu čime će dogovor biti zaokružen.

VIDEO Evo kako će izgledati novi stadion u Zagrebu na kojem će se igrati Liga prvaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije