Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema ni njegov broj mobitela

Ćirina sestra: Svaki dan molim za brata

Josipa Dragun
Goran Stanzl/Pixsell
17.11.2009.
u 09:00

"Gledajući utakmicu BiH – Portugal, stajala sam na prozoru i molila se za brata!" Tako priča starija Ćirina sestra Josipa Seka Dragun (77), umirovljenica s Knežije, nekadašnja skijašica, rukometašica i glumica.

Već 55 godina u braku je s Bugojancem Franjom Dragunom, imaju kćer Maju, referenticu u Ini.

Išao kao mirotvorac

Brata Ćiru posljednji put vidjela je prošle nedjelje, prije njegova odlaska na pripreme u Novi Vinodolski.

– On je pravi brat, dobar, brižan, vezan uz obitelj. Dođe kad može, pita treba li što... Sad nam je svakome dao po 100 eura. A mi to ne tražimo od njega, živimo dobro i s mirovinama od 3800, odnosno 2600 kuna – priča Ćirina sestra.

Kako proživljavate njegovu avanturu u BiH?

– Brinemo se jako za njega, jer je pod velikim stresom. On je u Bosnu otišao kao mirotvorac, zamislio je da će ondje uspjeti pomiriti ljude. Ćiro u svakom intervjuu, spomene li kojeg Hrvata, odmah doda i po jednog Srbina i Muslimana. Ali, mislim da je i sam procijenio da njegova misija tamo nije uspjela. Žao mi je, toliko je u to uložio.

Idete li kada na bratove utakmice?

– Odavno već ne. Suprug i ja išli smo na svaku utakmicu 1982. godine, a bili smo i na dočeku kada se Dinamo vratio iz Australije.

Gospođo Dragun, koji je pravi datum rođenja vašeg brata?

– Ćiro je rođen 9. veljače 1935. godine. To da je dvije godine mlađi izmislio je u Švicarskoj, ne znam zašto. A 10. veljače također nije točan datum njegova rođenja, nego ga je on promijenio. Jednom mi je kazao: “Učinio sam to da zafrknem zvijezde!”

Gospođa Dragun priznaje da nema broj bratova mobitela.

– Ne želim mu smetati. Ako je nešto važno, javim se njegovoj tajnici Ljubici. Ona je najvažnija osoba u njegovu životu, dostupna 24 sata, njegov čuvar, koji određuje tko smije razgovarati s Ćirom.

Malo spava, malo jede

Što vam kod brata najviše smeta, neka njegova navika?

– Ne smeta mi ništa! Pa Ćiro je moj jedini brat, jer dvojicu sam izgubila u Drugome svjetskom ratu. Kako bih mu mogla išta zamjeriti kada je obitelji riješio toliko egzistencijalnih pitanja... Smeta mi samo što tako malo spava, malo jede, a toliko je aktivan. Molim Boga da se napokon smiri, a znam da se to neće dogoditi. On samo tako može i zna živjeti.

Miroslav Blažević ima još dvije sestre. Dragica (83) boluje od Alzheimerove bolesti i smještena je u domu u Bistri, a Jela (87) živi u zagrebačkoj Sloboštini.

– Ona je naša majka Terezija, i u tim godinama drži obitelj na okupu – kaže Josipa Dragun.

Komentara 3

TO
tomislavcity88
17:21 17.11.2009.

ma ljudina!

OB
-obrisani-
09:31 17.11.2009.

dobar je on čovjek

MA
maja12
21:19 17.11.2009.

Sretnu godisnjicu braka Seki i Franji Dragun zeli Josko iz Travnika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije