Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Tokio

Čilić u četvrtfinalu: Mogu biti sretan da sam se izvukao iz teške situacije

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
06.10.2016.
u 16:37

Marinu se otvorio ždrijeb nakon predaje Nishikorija protiv kojega je trebao igrati u polufinalu

Marin Čilić teškom je mukom prošao u četvrtfinale ATP 500 turnira Tokiju. Protiv iskusnog Španjolca Fernanda Verdasca, 46. na ATP listi, zaostajao je set i break, ali uspio je okrenuti meč i na kraju, nakon dva sata i 25 minuta velike borbe, uljepšao nam jutro pobjedom s 4:6, 7:5, 7:5.

Početkom treće dionice Čilić je oduzeo servis Verdascu za prednost od 3:1 i zatim sigurno odservirao za 4:1. Činilo se kako će lagano privesti susret kraju, no Španjolac je s tri gema u nizu stigao do 4:4.

Ipak, ponovila se završnica drugog seta, Marin je uspio oduzeti servis suparniku pri svom vodstvu od 6:5 i tako okončati dvoboj.

– U prva dva seta griješio sam kod nekih važnih poena, no u nastavku sam uhvatio ritam. Osjetio sam u trećem setu i mali pad u njegovoj igri. Mogu biti sretan da sam se izvukao iz prilično teške situacije – kazao je Čilić, koji će se za polufinale boriti s Argentincem Juanom Monacom (89.).

Marinu se otvorio ždrijeb nakon predaje Nishikorija protiv kojega je trebao igrati u polufinalu. Japanac je lani zaustavio Čilića u četvrtfinalu, ali sada je zbog ozljede njegovu ulogu prvog nositelja preuzeo Portugalac Joao Sousa (34.).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije