Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Šangaj

Čilić pobijedio Johnsona, u četvrtfinalu igra protiv Ramosa Vinolasa

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
12.10.2017.
u 12:04

U meču koji je trajao sat i pol Čilić  je servirao 12 aseva, a Amerikanac osam

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale teniskog ATP turnira iz Masters serije u Šangaju nakon što je u četvrtak u trećem kolu sa 7:6(1), 6:4 pobijedio Amerikanca Stevea Johnsona.

U prvom setu svaki je tenisač uspio sačuvati svoj servis, a odluka pada u tie-breaku u kojem je Čilić uvjerljiv. U drugom setu odmah na početku, Čilić uzima servis Amerikancu za vodstvo od 2:1. Nakon toga, kod vodstva od 3:2 Čilić ima problema na svom servisu, radi dvije dvostruke greške i Amerikanac ima dvije break lopte, no hrvatski tenisač ipak spašava svoj servis i dolazi u prednost od 4:2. Do kraja seta Čilić ne ispušta prednost.      

U meču koji je trajao sat i pol Čilić  je servirao 12 aseva, a Amerikanac osam. Čilić je na prvom servisu osvojio čak 86 posto poena, a Johnson 77 posto, hrvatski tenisač je bolji i na drugom servisu na kojem osvaja 78 posto poena, a Amerikanac 53.

Ovo je bio četvrti međusobni ogled Čilića i Johnsona, 45. na ATP ljestvici i četvrta pobjeda hrvatskog tenisača.

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv Španjolca Alberta Ramosa Vinolasa, 25. na ATP ljestvici, s kojim je do sada igrao pet puta i tri puta ga pobijedio. 

Komentara 1

GU
General_U
12:57 12.10.2017.

bravo čile majstore sljedeće sezone u top tri!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije