Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET JE STARI

Čilić: Još nekoliko ovakvih rezultata i eto me u Top 10

Marin Čilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
20.02.2014.
u 09:00

- Posljednja dva tjedna doista su mi uzela puno energije, posebno tjedan u Zagrebu. I zbog pritiska i zbog želje da odigram što bolje. Moram biti zadovoljan zbog dvije pobjede protiv igrača iz prvih 10, Tsonge i Murraya, to mi daje samopouzdanje - napomenuo je Čilić

Hoćete dobru ili lošu vijest? Dobra je da su hrvatski tenisači protekli tjedan nastupili u čak pet finala. Loša? Svih pet su izgubili. Osim Čilića u Rotterdamu i Karlovića u Memphisu, u samoj su završnici na zagrebačkom Futuresu bili Veger u pojedinačnoj te Marcan i Šančić u konkurenciji parova. A finale parova na challengeru u Quimperu (Francuska) izgubili su i Mektić i Androić.

No ima još dobrih vijesti, tj. zaključaka. S tri finala u novoj sezoni (Čilić 2, Karlović 1) hrvatski su tenisači među vodećima. Više finala imaju samo Francuzi (4), a isto Švicarci i Španjolci.

- Posljednja dva tjedna doista su mi uzela puno energije, posebno tjedan u Zagrebu. I zbog pritiska i zbog želje da odigram što bolje. Moram biti zadovoljan zbog dvije pobjede protiv igrača iz prvih 10, Tsonge i Murraya, to mi daje samopouzdanje, ali želim i mogu još i više. Uživao sam u Rotterdamu i sad još imam obraniti samo četvrtfinale u Miamiju i nakon toga mogu otići na odmor. Odličan je to početak sezone, a uz još nekoliko ovakvih rezultata, otići ću tamo kamo sam se i nadao na početku godine - napomenuo je Čilić, koji je turnir u Delray Beachu otvorio pobjedom nad Nijemcem Benjaminom Beckerom 6:1, 6:3.

Nije rekao, ali mislio je na povratak u Top 10, gdje je bio u veljači 2010.

>> Čilić bez poteškoća svladao Beckera, Karlović predao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije