Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskid s Ivaniševićem

Čilić: Jesam li još dobar s Goranom? Sljedeće pitanje...

2016 Rio Olympics - Tennis - Preliminary - Men's Singles First Round - Olympic Tennis Centre - Rio de Janeiro, Brazil - 06/08/2016.  Marin Cilic (CRO) of Croatia in action against Grigor Dimitrov (BUL) of Bulgaria. REUTERS/Kevin Lamarque  FOR EDITORIAL US
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
08.08.2016.
u 11:12

S obzirom na to da je nedavno raskinuo suradnju s Goranom Ivaniševićem, Marin je još uvijek bez trenera

Nakon sjajne predstave sredinom dana protiv Dimitrova, istu večer Marin Čilić u paru s Marinom Draganjom više nije djelovao tako uvjerljivo. On i njegov imenjak izgubili su glatko od srpskog para Đoković – Zimonjić (2:6, 2:6), za samo 57 minuta.

Je li Čilić u tom meču bio umoran zbog susreta koji je igrao nekoliko sati prije?

– Nisam jer sam u pojedinačnom meču igrao kratko. Nismo iskoristili nekoliko break-lopta na Zimonjićev servis i nakon toga više nismo imali pravih prilika. Razočarani smo jer smo se nadali da bismo nešto mogli napraviti, no u ždrijebu nismo baš imali sreće.

Nakon sjajne pobjede u Davisovu kupu nad SAD-om, u kojem su veliki preokret započeli Čilić i Dodig u paru, nameće se pitanje zašto njih dvojica nisu zajedno i u Riju? S njim bi Čilić imao više izgleda za odličje.

Bila je to moja odluka

– Ivan je, nažalost, odlučio da ne igra na OI zbog pojedinačnih turnira, tako da smo posljednjih tjedana zajedno igrali Marin i ja. Igrali smo dobro, no poklopio nam se danas težak dan.

S obzirom na to da je nedavno raskinuo suradnju s Goranom Ivaniševićem, Marin je još uvijek bez trenera.

– Neću žuriti s odlukom. Uostalom, još radim s Ivanom Cinkušem, koji mi je bio pomoćni trener dok sam surađivao s Goranom i to ostaje i nadalje.

Zbog čega je došlo do razlaza s Goranom?

– Ne želim o tome govoriti u detaljima. Moj put ide dalje i šteta je što smo se morali razići. Što je, tu je, nadam se da ću postizati dobre rezultate i dalje i da će mi karijera ići u pravom smjeru.

Je li to bila vaša odluka?

– Da, bila je to moja odluka.

Marin je tada malo zastao, kao da se malo zamislio, pa nastavio.

– Da, da... To je bila moja odluka.

Je li je bilo teško donijeti?

– Ne želim to komentirati.

Jeste li ostali u dobrim odnosima?

– Može dalje. Sljedeće pitanje.

A do sljedećeg pitanja nije ni došlo jer je Marina odveo službenik ITF-a zadužen za miks-zonu u kojoj je glavna zvijezda bio Novak Đoković. On i Nenad Zimonjić dali su brojne izjave, ponajviše o brazilskoj publici koja je otvoreno navijala za srpski par. Zimonjić je bio ushićen:

– Novak ima podršku gdje god se pojavi i jedan je od najvećih sportaša današnjice. Nismo znali što očekivati, no ovo svaki sportaš može poželjeti.

Uživao je i Đoković, majstor manipulacije s tribinama:

– Znamo da smo dobrodošli u Brazilu, ali nismo znali da će biti ovako. Ovo je nešto što ostaje za sva vremena.

Posljednju pobjedu u paru, prije ove, Đoković i Zimonjić izborili su protiv hrvatskog para.

– U posljednje dvije godine odigrao sam 4-5 mečeva u paru, a zadnju pobjedu izborio sam baš protiv Draganje, u Davisovu kupu. Sretan samo što smo imali publiku koja je aktivno sudjelovala u meču. Čim smo ušli na teren osjetili smo tu olimpijsku vibraciju.

Nije se lako usredotočiti

Objasnio je Đoković i zašto se prije početka natjecanja iselio iz olimpijskog sela, u kojem je, uz Bolta i Phelpsa, bio jedna od tri najpoželjnije mete za selfieje. U okruženju sportaša iz cijelog svijeta, ni u jednom trenutku nije imao mira.

– U selu se nije lako usredotočiti. Teško je pronaći neku rutinu jer se oko vas stalno nešto događa, no s druge strane to daje i puno energije.

Tom energijom hranio se i naš mladi as Borna Ćorić, no nije iskoristio svoje prilike protiv 20 mjesta bolje rangiranog Francuza Gilesa Simona. Žali li za boljim ždrijebom?

– Ne mogu to gledati tako, jer sam mogao za suparnika u prvom kolu dobiti i Đokovića. Ostat ću ovdje još dan-dva pa idem na turnir u Cincinnati.

Komentara 3

VL
vlado2h
12:32 10.08.2016.

Kako ste Vi novinari amoralni, ljudi prekinuli suradnju, apsolutno njihova stvar, izašli u javnost sa korektnim izjavama idobro. No to novinarima nije dovoljno, tzreba ih posvađati, uznemiriti javnost predogled sa Francuzimaili ti nemam što pametnije pisati, a moram ispuniti karticu.u. Gospodine Brajdiću podignite ljestvicu , izdignite se iz sivila našeg turobnog novinarstva.

HA
hajduk1966
16:24 08.08.2016.

Ode Nole kuci u prvom kolu

HH
helgin@hogar
22:44 08.08.2016.

ode podrska za srbiju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije