Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješni u parovima

Čilić i Mektić pred velikim su izazovom - čekaju ih braća Bryan

Marin Čilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
29.03.2017.
u 17:54

Jesmo dobili ono što smo oduvijek priželjkivali – hrvatsku kombinaciju koja će žariti i paliti svjetskim turnirima u dublu?

Jesmo li u paru Marin Čilić/Nikola Mektić dobili ono što smo oduvijek priželjkivali – hrvatsku kombinaciju koja će žariti i paliti svjetskim turnirima u dublu? Zasad je preuranjeno na taj upit dati potvrdan odgovor – Čilić će svakako i dalje prije svega ganjati karijeru u pojedinačnoj konkurenciji – ali spomenuti je dvojac u svom trećem ovogodišnjem pokušaju spojio dvije pobjede i u četvrtfinalu Miamija pridružio se Ivanu Dodigu i njegovu partneru Španjolcu Granollersu.

I dok su Marin i Nikola u prvom kolu pomalo “slučajno” pobijedili Argentince Schwartzmana i Zeballosa (3:6, 6:3, 10:7), u osmini finala odigrali su baš jedan odličan susret i nadjačali Amerikance Johna Isnera i Stevea Johnsona sa 7:5, 6:3.

Nakon tog uspjeha, Mektić je u poretku parova “uživo” skočio 13 mjesta i stigao na 51. mjesto (što će mu biti najbolji plasman karijere), a kombinacija Čilić/Mektić našla se već na 47. mjestu u poretku parova za završni Masters u Londonu. U toj konkurenciji, naravno, puno bolje stoji Ivan Dodig koji je s Granollersom na sedmom mjestu.

Mektić će vjerojatno parove nastaviti igrati s Amerikancem Bakerom s kojim je ove godine osvojio naslov u Memphisu, ali sad je u Miamiju pred pravim izazovom – njega i Čilića čekaju braća Bryan. Dodig i Granollers u četvrtfinale su ušli nakon pobjede nad Mullerom i Querreyem (Luk/SAD) sa 6:4, 6:7 (5), 10:6 (njima pohvala za dobre živce), a u dvoboju za polufinale izgubili su od para Monroe/Sock (0:2).

>>Kyrgios opet izbacio Karlovića, Ivo ga nikad nije pobijedio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije