Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doigravanje košarkaša

Cibosi i razigrani Prkačin u finalu doigravanja čekaju "prvaka Dalmacije"

24.05.2022.
u 17:15

O drugom finalistu odlučit će na Gripama Split i Zadar. Ta se utakmica trebala igrati u četvrtak, ali je zbog finala nogometnog Kupa koji se igra na Poljudu premještena na petak

Kroz iglenu ušicu provukli su se košarkaši Cibone u drugoj utamici polufinala doigravanja protiv Gorice (81:80) i tako sa 2-0 u seriji izborili nastup u finalu HT Premijer lige.

Za razliku od središnjeg dijela sezone kada nam se trener cibosa Gašper Okorn žalio na ritam igranja utamica (najmanje dvije tjedno) i putovanja, ovaj put se požalio na razbijeni ritam nastupanja.

- Sa završetkom ABA lige došli smo u situaciju da čekamo suparnike. Najprije smo čekali ishod četvtfinala između Cedevite Juniore i Gorice, a igrali su majstoricu a sada ćemo čekati ishod treće utakmice polufinalne serije između Splita i Zadra.

Prije no što je ta utakmica bila odigrana, a neposredno nakon pobjede nad Goricom, pitali smo Cibonina stratega da li bi više volio da Split dobije Zadar i da ne čekaju petak da saznaju s kim igraju ili da on dobije nešto više vremena za odmor i pripremu za seriju koja se igra na tri pobjede.

- Prepustit ću to Bogu. Nema potrebe trošiti energiju na nešto na što nemam utjecaja.

A na razvoj događaja u seriji protiv Gorice imao je Okorn itekako utjecaja.

- Izvukli smo se nekako. Ne čudi me što smo odigrali dvije teške utakmice protiv Gorice. Oni su jako nezgodna momčad, a mi smo ispali iz ritma a i sezona je pri kraju pa su igračima teške glave. Gorica ima takvu kompoziciju momčad da smo im se morali prilagođavati. Imaju tri "ballhandlera" i i nisku postavu i kada god smo pokušali s visokim igračima ušli bismo u problem. Na kraju smo primili i neke trice koje nismo smjeli, ali smo pronašli način da preko raspoloženog Prkačina poentiramo za pobjedu.

A Prka ne samo da je poentirao za pobjedu nego je, u posljednjem napadu Gorice, i blokirao suparničkog igrača (Kalajžić) za prolaz u finale.

- Da li moram išta komentirati osim toga a smo u finalu. Način na koji smo do toga došli nije bio baš sjajan, no najvažnije je da smo u finalu.

U dvomeču protiv Gorice, Prkačin je bio daleko najbolji igrač. U prvoj je zabio 26, a u drugoj 30 koševa i da se nije jesenas ozlijedio s ovakvom formom bi zacijelo konkurirao i na NBA draftu na kojeg se, ipak, nije odlučio prijaviti.

- Ja bih rekao da mi se otvorilo. Može se to svakome od nas dogoditi. Možda u finalu ja više neću biti taj. Dosta toga ovisi i o tome kako se protivnik postavi prema vama.

Kada je vidio da visinsku prednost Danka Brankovića (216 cm) ne uspijeva iskoristiti, Cibonin trener je spustio petorku i igrao s Prkačinom (ili Reuversom) na petici.

- Puno smo preuzimali na što nismo toliko naviknuti pa smo se malo i pogubili. Neobično je bilo i to što su oni često igrali sa tri razigravača što je također nešto s čime se nismo susretali.

A na takvom stilu igre, a s obzirom na kadar ništa mu drugo nije ni preostalo, insistirao je trener Gorice Mladen Starčević:

- Probleme Ciboni stvarali smo zahvaljujući našem protoku lopte, a naši vanjski igrači s dosta hrabrosti šutiraju dalekometno jer to i treniraju. Cibona je složena da bude prvak i mi im s proračunom nismo mogli parirati ali u igri jesmo. Nadam se da publiku nismo razočarali. U posljednje četiri godine ovo je bilo treći put da je Gorica igrala polufinale doigravanja što govori da je to stabilan klub.

Kad je na "dnevni red" našeg kratkog razgovora došlo pitanje o tome da li nakon uspješne sezone nastavlja voditi turopoljske "Bikove", Starčević nas je iznenadio odgovorom:

- Ja sam samo brod doveo u mirnu luku i vraćam se radu s mlađim uzrastima. Imam 60 godina, a ovo je veliki stres. Treba mlađim trenerima dati priliku a ja sam kao mlađi imao tek jednu i pol.

A relativno mladi treneri, barem po stažu, su stratezi Splita i Zadra, 42-godišnji Srđan Subotić i 45-godišnji Srđan Helbich. Bit će u petak zanimljivo vidjeti koji će od Srđana, nakon utakmice za "prvaka Dalmacije", parket Gripa napustiti srdit a koji kao finalist.

Inače, ta se utakmica po originalnom kalendaru trebala igrati u četvrtak na Gripama, ali je zbog finala nogometnog Kupa koji se u četvrtak igra na Poljudu prebačena za petak.


 


 


 


 


 


 

Komentara 1

Avatar links
links
06:12 25.05.2022.

spektakl..hehe..dobiješ Dubravu i jedva Goricu i udješ u finale...ali stručnjaci su odlučili da ABA nije dobra, heheheh...ovakve spektakle bumo gledali cijelu godinu....strašno!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije