Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priopćenje KK Cibona

Cibonini skupštinari: "I dalje tražimo rješenje i podržavamo sve inicijative"

20.06.2022.
u 11:31

Članovi aktualne Cibonine Skupštine i dalje nastoje pronaći rješenje za spas kluba ali i podržavaju i inicijativu Ace Petrovića i Saše Pavličića Bekića koji pokrenuću akciju skupljanja potencijalnih vlasničkih udjela koji bi bili priznati nakon, očito nužnog, preoblikovanja kluba u športsko dioničko društvo

Čelnici Cibone oglasili su se vezano za situaciju u kojoj je klub. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Nastavno na brojne informacije koje su proteklih dana objavljivane u medijima te predstavljanje različitih inicijativa i podršku navijača, prijateljskih sportskih kolektiva i organizacija, aktualno vodstvo Kluba želi istaknuti kako aktivno radi na pronalaženju rješenja koji će osigurati spas KK Cibona, te će o konkretnim rezultatima koji se očekuju u što skorijem vremenu pravodobno informirati sve zainteresirane dionike i čitavu javnost. Ujedno, još jednom i ovim putem pozivamo sve zainteresirane dionike na suradnju i otvorenu komunikaciju u cilju očuvanja zagrebačkog i hrvatskog sportskog ponosa.

Aktualno vodstvo također ovim putem želi poslati jasnu poruku podrške svim inicijativama, a kojih je u ovom trenutku više, te u kojima predstavnici Uprave te Skupštine KK Cibona kao odgovorni ljudi aktivno sudjeluju ili s kojima su u stalnoj i otvorenoj komunikaciji. Tijekom proteklog razdoblja tako su u više navrata održani sastanci s voditeljima javno prezentiranih inicijativa za spas Klub, među kojima je i ona kojoj su na čelu Aco Petrović i Saša Pavličić Bekić. Ključ spasa našeg voljenog Kluba je upravo otvorenost i sinergija svih kojima je stalo do ovog europskog košarkaškog diva.

Ovako velik interes svih dionika potvrda je vrijednosti KK Cibona i njezinog značaja za našu zajednicu zbog čega moramo učiniti sve što je prema primjenjivim propisima moguće, a kako bi se spriječio stečaj ili neželjeno gašenje Kluba. A upravo je to bio pokretač te misao vodilja aktualnog vodstva KK Cibona koje je prije šest mjeseci preuzelo Klub s ciljem njegovog spašavanja. Uz aktivan rad u cilju pronalaženja potencijalnih investitora aktualno vodstvo, članovi Skupštine te prijatelji Kluba tijekom tog šestomjesečnog razdoblja su i osobnim sredstvima podržali funkcioniranje KK Cibona. Takvim je djelovanjem produženo razdoblje za pronalaženje dugoročno održivog rješenja, a u situaciji kada je prvi puta u povijesti naš Klub ostao bez ikakvih prihoda od strane Grada Zagreba zbog netransparentnog upravljanja tijekom proteklih sezona i prije dolaska aktualnog vodstva u KK Cibona.

Kao legalisti i odgovorni podjedinici još jednom ističemo kako je aktualno vodstvo KK Cibona svjesno situacije u kojoj se Klub nalazi, kao i toga čija je odgovornost za takvo stanje o čemu su višekratno obavještavane cjelokupna javnost te nadležne institucije Republike Hrvatske. Uz napomenu kako svi odgovorni za ovakvo stanje Kluba trebaju odgovarati te biti svjesni mogućih posljedica i zakonskih konzekvenci, aktualno vodstvo nastavlja predano raditi na pronalaženju rješenja koje će osigurati spas i dugoročnu stabilnost Kluba.

KK Cibona zahvaljuje na javno izraženoj podršci sportskim prijateljima GNK Dinamo i KK Zadar, te pozivamo sve kojima je stalo do Kluba na suradnju i aktivno uključivanje u pronalaženje rješenja za nastavak ove jedinstvene sportske priče.

Heja, heja Cibosi!


 

Komentara 2

Avatar comandante
comandante
11:46 20.06.2022.

koji su to likovi...heheh..strašno u šta se kao takovi usude upustiti..a ovo priopćenje je samo u cilju da se objavilo da su ulagali i vlastita sredstva pa možemo očekivati i zahtjev za povratom ...naravno sa kamatom..kao i svih ostalih koji su se protekla desetljeća očešali o Cibonu...što "stričnjaka" što bivših igrača na nekim izmišljenim pozicijama direktora nečega!!!!

SS
sokac sa drave
15:20 20.06.2022.

Onoga trenutka kada je splitska kosarka propala a hajduk krenio strmoglavo na dolje bilo je jasno da ce kamenjarci poceti opstrukcije da sport propadne i u zagrebu po modelu ako mi propadamo morate i vi.Poceli su namjestati Mamicu i dinamu ali da je mamic bio u hajduku i sve isto radio nebi mu smjela pasti dlaka sa glave kaze mi prijatelj Duje inace otrovni hajdukovac.To je bilo moguce jer su strukture vlasti u drzavi 80% kamenjarci svi preko veze uhljebljeni sve od policijskog aparata ,vrhovni suci sve poluge moci u njihovim rukama.Na hrvatskom jeziku se to kaze da su nas okupirali dok oni to nazivaju uzeli smo sve pod svoju kaze mi Duje.Ja mu kazem sila za vremena moj Duje evo sve do skora nitko nije smio torcidase sankcionirati a bjesnili su po cjeloj hrvatskoj.Krenili su u desincu na policiju kada oni nedaju se vise tuci vec pucaju nazad.Nista vise nece biti isto.Hvala Bogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije