Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žustri mladi vukovi

Cibonini juniori priredili veliko i malo čudo i izborili Final Four ABA lige

Juniori Cibone
ABA liga
24.11.2023.
u 14:05

Pobijedivši juniore Cedevita Olimpije, Splita i Vojvodine, mladi cibosi plasirali su se na završni turnir juniorske ABA lige za koji se šuška da bi se mogao igrati u Dubaiju

S tri pobjede u nizu - jednim velikim preokretom i jednom pobjedom u produžetku - juniori Cibone izborili su pravo nastupa na završnom turniru juniorske ABA lige.

Nakon što su nadigrali vršnjake iz ljubljanske Cedevita Olimpije (nadoknadivši zaostatak od 26 koševa), mladi cibosi deklasirali su juniore Splita a potom nadjačali i momčad Vojvodine (81:73). A to je bila velika bitka s dramatičnom završnicom osnovnog dijela igre (69:69) i pripetavanjem (11:3).

GALERIJA Hrvatski košarkaši uvjerljivo svladali Irsku 89-42

Juniori Cibone
1/8

Samo 11 sekundi prije isteka 40. minute, "lale" su imale četiri koša prednosti (65:69) nakon čega je Pavković smanjio ali je Ušljebrka pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 67:70. U posljednjoj sekundi utakmice, Borna Katanović iznudio je prekršaj na šutu za tri koša i realizirao sva tri slobodna bacanja za produžetak u kojem su on i njegovi suigrači dominirali.

Junak završnice bio je i najbolji pojedinac susreta (21 koš, 9 skokova, 3 osvojene lopte), a dvoznamenkasti su bili još i bek Marat Kos (16 koševa), razigravač Bruno Bunalo (10 koševa, 9 skokova, 4 asista) te centar Josip Pavković (11 koševa, 6 skokova) a svoje role odigrali su i krilo Zvonimir Kujundžić (8 koševa, 5 skokova), krilo Matej Akrap (7 koševa, 6 skokova) i bek Josip Krizmanić (6 koševa, 6 skokova). Europski kadetski prvak u košarci tri na tri, Niko Bandov, zabio je dva koša a pričuvni bek Jere Jakić ušao je tek na kratko u igru dok je, kažu vrlo talentirani kadet, 16-godišnji, Matej Crnogorac (214 cm) novi podvig svojih suigrača promatrao s klupe.

VEZANI ČLANCI:

Momčad borbenih mladih vukova vodio je trener Luka Kralj koji je kazao:

- Prije svega zahvale i čsestitke svima, prije svega igračima, nakon toga i mom pomoćniku Roku Anzuloviću i ljudima iz kluba. Ovo su bila neviena tri dana, svašta se događalo na na terenu, a izvan njega imali smo sjajnu energiju i atmosferu. A na kraju ove utakmice režirali smo nešto što samo košarka može ponuditi.

Na završni turnir su se još plasirali Mega, Igokea i SC Derby a kruži priča da bi se taj turnir mogao igrati u Dubaiju jer klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ima ambiciju igrati i seniorsku ABA ligu.

VIDEO Mirko Filipović održao je predavanje

Komentara 1

Avatar Jopa
Jopa
15:56 24.11.2023.

Bravo, ima nade za hrvatsku košarku! 👏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije