Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ode trener

Chelsea smijenio Di Mattea! Na Stamford Bridge stiže Benitez?

di matteo
AFP/Pixsell
21.11.2012.
u 10:57

Roman Abramovič nije Talijana ni doživljavao preozbiljno iako mu je donio Ligu prvaka

Ipak nije preživio Torino! Po povratku u London, menadžer Chelsea, Roberto di Matteo (42), postao je bivši, Roman Abramovič sazvao je hitnu sjednicu klupske uprave na kojoj je izvijestio svoje suradnike da je odlučio smijeniti Talijana nakon teškog 0:3 poraza protiv Juventusa!

Kao najozbiljniji kandidat za novoga menadžera spominje se Josep Guardiola, no nije baš izgledno da bi katalonski stručnjak tek tako, u pola sezone, preuzeo momčad koju nije birao i sastavljao. A pričuvni je izbor navodno Rafael Benitez, međutim kad je riječ o ovom treneru, ne treba zaboraviti da engleski novinari u svojim tekstovima gotovo uvijek ponude i dozu duhovitosti... No, tko zna, možda ga Abramovič uzme kao "prijelazno rješenje".

Brzo su, eto, zaboravljene sve dobre stvari koje je Talijan napravio nakon što je proljetos, u ožujku, preuzeo "razbijenu vojsku" iz ruku portugalskog nevježe Andrea Villasa-Boasa. U samo nekoliko mjeseci donio je na Stamford Bridge dva trofeja – najprije FA kup (pobjedom u finalu na Wembleyu protiv Liverpoola 2:1), te Ligu prvaka, svladavši Bayern nakon 11-eraca u finalu u Münchenu. Chelsea je tako postao prvi londonski klub koji je osvojio Ligu prvaka, naizgled upropaštenu sezonu, Di Matteo je pretvorio u jednu od najsupješnijih u klupskoj povijesti!

Međutim, nakon pet odigranih kola po skupinama Lige prvaka, Chelsea je korak do ispadanja i mogao bi postati prvi aktualni europski prvak koji će se u novoj sezoni oprostiti od Lige prvaka već nakon natjecanja po skupinama! Abramovičevu "igračku" može spasiti samo domaća pobjeda Šahtara (koji je već osigurao plasman u osminu finala) protiv Juventusa (kojem treba bod) u zadnjem kolu, uz, dakako, očekivanu pobjedu Chelsea u Londonu protiv danskog Nordsjaellanda...

Nakon impresivnog starta u sezonu, Chelsea je u zadnjih osam utakmica upisao samo dvije pobjede, dva remija i doživio je čak četiri poraza, a na zadnjih deset dvoboja primio je čak 21 gol! Nakon 12 kola u Premiershipu, Chelsea je treći sa četiri boda zaostatka iza Manchester Cityja, koji u nedjelju dolazi na Stamford Bridge.

Di Matteo je nakon osvajanja Lige prvaka potpisao dvogodišnji ugovor, no nije odradio ni četvrtinu tog kontrakta. Taj mu je ugovor donijela Liga prvaka, sad ga je loš rezultat u elitnom natjecanju "stajao glave"...

- Ako je netko kriv za poraz, onda sam to isključivo ja! Jer, ja sam izabrao sastav za kojeg sam bio uvjeren da će pobijediti, ili izvući barem bod – rekao je Di Matteo u Torinu.

To se, eto, nije dogodilo i Di Matteo je bivši. Chelsea je do naslova europskog prvaka stigao na leđima Petra Čecha, Johna Terryja, Franka Lamparda i ponajviše Didiera Drogbe. U Torinu nije bilo trojice od njih, Drogba više nije u klubu. Očito je da počinje nova era Chelsea, pomlađivanje je neophodno, upitno je tek tko će dobiti "volan u ruke"?

– Nismo zadovoljni posljednjim igrama i rezultatima. Vlasnik i uprava osjećaju da je promjena potrebna odmah kako bi klub krenuo u ispravnom smjeru u vitalnom trenutku sezone – kaže se u priopćenju kluba.

Chelsea bi mogao postati prvi branitelj koji je ispao u prvom krugu Lige prvaka, a u prvenstvu je treći, s četiri boda manje od vodećeg Manchester Cityja. U deset utakmica primio je 21 gol.

Nasljednika će klub objaviti uskoro, i bit će deveti trener u Abramovičevoj eri, od 2000. godine: nakon Ranierija (bio 4 godine), Mourinha (3 godine), Granta, Scolarija, Hiddinka, Ancelottija, Villas-Boasa i  Di Mattea.

>> Di Matteo na izlaznim vratima, stiže Rafa, a onda Pep!?

Komentara 3

MP
Mr.Pravda
15:35 21.11.2012.

prodo je Drogbu,nikog nije kupio,dinamov sistem,sve rasprodat onda je kriv trener,ni je tako!!!!!!!!!!!!!

DU
Deleted user
11:08 21.11.2012.

Ispravno,a nas (Dinamov) Cacic,sta je s njegovom "ostavkom",on jos ni jednu tekmu i L.P ni je dobijo,pa cak ni bod,niti jedan gol njegova mocad ni je postigla.

NI
Nini istrijan
16:04 21.11.2012.

Ima li konacno nekih novih imena na trenerskom nebu jer se uvijek sve vrti oko istih ljudi. Benitez je promasio i u Engleskoj i Italiji i ne razumijem da je on jos uvijek aktuelan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije