Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odličan učenik

Červar: Goluža s mojom obranom 5-1 sada juriša na zlato

\'05.01.2009., Split - Trening Hrvatske rukometne reprezentacije uoci Svjetskog prvenstva u rukometu .Uvecer je odradjen i prvi trening u velikoj dvorani Spaladiuma. Izbornik Lino Cervar i Slavko Golu
Foto: Arhiva VL
1/3
06.08.2012.
u 07:51

– I u Ateni i u Londonu sjajno funkcionira tranzicija u napad, ali i vraćanje u obranu

Lino Červar, zlatni izbornik iz Atene, uspjehe naših rukometaša prati u Skoplju.

– Jako sam zadovoljan kako igramo, sva su nam vrata otvorena. Čestitke igračima, izborniku i stožeru. Sjajna je naša interpretacija igre, atraktivnost, igramo moderan rukomet. I zaslužujemo da treći put budemo pobjednici – kaže Červar.

Usporedbe s Atenom?

– Tamo smo utrli put razvoju našeg rukometa. Promovirali smo obranu 5-1, koja je i u Londonu pobjednička. I sada ta obrana radi razliku u našu korist. Ona je posebna, nije to 5-1 kakvu igraju Francuzi ili kakvu igra Dušebajev s Atleticom. Naša ima sličnosti s onom 3-2-1. A 2009. uključujući antropologiju u sredinu obrane izabrali smo visoke igrače. I oni sjajno igraju i u 5-1 i u 6-0 sustavu. Odlični su Vori, Gojun, Kopljar, Duvnjak... U Ateni smo imali Džombu i Kaleba, danas na krilima imamo odlične tandeme. Čupića i Horvata desno te Štrleka i Ninčevića lijevo. I u Ateni i u Londonu sjajno funkcionira tranzicija u napad, ali i vraćanje u obranu. Pa nam Danci nisu uspjeli prodati kontru, nisu ni izrazito brzi Korejci.

Što je još rekao Lino Červar pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista!

Komentara 32

HA
Haurvatat
08:12 06.08.2012.

Samo što se Lina drugi nikad nisu tako bojali ko sad Slavka. Ulaze u igru i gaće im se tresu.

SA
Sarmat
08:15 06.08.2012.

Nad Velebitom Oluja, a Slavkovi legioneri deru.

FU
furešta
08:09 06.08.2012.

E sad Lino. Bio je on vrlo dobar trener i imao svoj stil, al ovo je rukopis Goluže, onako olujni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije