Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati 2. pretkola KL

Celje iznenadilo Portugalce: Nakon drame jedanaesteraca nastavljaju natjecanje

Zagreb: Zagrijavanje uoči prijateljske utakmice između Dinama i Celja
Igor Kralj/PIXSELL
04.08.2023.
u 08:39

Osim Slovenaca, neočekivani ishod izborili su i igrači kazahstanskog Tobola koji su kroz dva susreta sa ukupnim rezultatom 4 - 3 (3 - 1, 1 - 2) izbacili švicarski Basel. Istu sudbinu doživio je i Hajduk u 2. pretkolu Konferencijske lige prije dvije godine

Nogometaši slovenskog Celja pridružili su se kazahstanskom Tobolu kao najvećim iznenađenjima 2. pretkola Konferencijske lige. Celje je boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacilo portugalsku Viroriju Guimaraes, dok je Tobol bio bolji od švicarskog Basela.

Nakon što je Vitorija u prvom susretu u Celju pobijedila sa 4-3, očekivalo se kako će Portugaci na svom travnjaku potvrditi prolaz. Međutim, slovenska momčad koju vodi španjolski stručnjak Albert Riera je u Portugalu pobijedila sa 1-0, a gol odluke zabio je Gregor Bajde u 65. minuti.

GALERIJA Rijeka na Rujevici dominirala nad Dukagjinijem s 6:1

Zagreb: Zagrijavanje uoči prijateljske utakmice između Dinama i Celja
1/16

U nastavku susreta više nije bilo golova pa su o putniku u 3. pretkolo odlučivali jedanaesterci. Slovenci su bili bolji, zabili su četiri, a domaćini dva gola i gosti su mogli početi slaviti. Kod Vitorije neprecizni su bili Thiago Silva i Ze Carlos, a kod Celja Nino Kouter. Posljednji udarac s bijele točke pogodio je David Zec za konačnih 4-2. Za Celje su nastupila dvojica hrvatskih nogometaša Luka Bobičanec je igrao do 85. minute, dok je Karlo Špeljak ušao u igru u 116. minuti. Celje će u 3. pretkolu igrati protiv bjeloruskog kluba Neman Grodno.

Veliko iznenađenje priredio je i Tobol izbacivši Basel. Švicarci su u uzvratnom susretu 2. pretkola u Kostanaju pobijedili Tobol sa 2-1, međutim to nije bilo dovoljno jer su Kazahstanci u prvom susretu u Švicarskoj slavili sa 3-1. Basel je sjajno otvorio susret i nakon 32 minute je anulirao zaostatak iz prvog susreta. Gosti su poveli u 26. minuti golom Antona Kadea, a samo šest minuta kasnije Jean-Kevin Augustin je pogodio za 2-0.

VEZANI ČLANCI:

Tobol je smanjio u 43. minuti golom Sergea Dembelea iz kaznenog udarca. U nastavku susreta Basel je tražio još jedan gol kako bi susret odveo barem u produžetke, ali nije uspio. Za Basel je to bio 300. klupski nastup u Europi kojeg će još dugo pamtiti po šokantnom ispadanju.

Podsjetimo, Tobol je u srpnju 2021. godine izbacio Hajduk u 2. pretkolu Konferencijske lige. Hajduk je tada na Poljudu pobijedio sa 2-0, no u uzvratu je nakon produžetaka izgubio sa 1-4 i zaključio svoj europski put. Kazahstanski sastav će u 3. pretkolu Konferencijske lige igrati protiv Derry Cityja.

VIDEO Otkrivanje panoa hrvatskim kapetanima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije