Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNO LUDILO

Čeka nas spektakl u zagrebačkoj Areni: 'Vjerujem da možemo nastaviti sanjati ovaj divan san'

Zagreb: 13. kolo EHF Lige prvaka, RK Zagreb - PSG
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
25.03.2024.
u 14:28

- Ukratko, Francuzi su jedna odlična ekipa s kojom nas čeka težak dvomeč, ali mi vjerujemo u sebe, u svoju kvalitetu i u to da možemo napraviti još jedan iskorak - rekao je trener Zagreba

Rukometaši Zagreba u srijedu igraju prvi dvoboj osmine finala Lige prvaka protiv francuskog Montpelliera, a trener Andrija Nikolić ističe da je svjestan da njegove igrače čeka težak dvomeč, ali se nada da mogu nastaviti s dobrim igrama u ovom natjecanju.

"Zadnjih nekoliko dana potpuno smo fokusirani na Montpellier. Imamo malih problema s bolestima i ozljedama, ali generalno mislim da je ekipa OK i da ćemo do srijede biti svi zdravi. Nakon dugo godina igramo osminu finala i vjerujemo u sebe i u to da možemo nastaviti sanjati ovaj divan san", rekao je Nikolić čestitavši reprezntaciji na plasmanu na Olimpijske igre. 

"Kao i kod svakog odlaska u reprezentacije igrači se vrate pomalo ispražnjeni, ali mislim da smo se do sada već uspjeli prebaciti u ovaj klupski način funkcioniranja i da nam to neće predstavljati problem protiv Montpelliera. Što se njih tiče mogu reći da se radi o odličnoj ekipi, borbenoj koja puno trči. Imaju nekoliko izrazito kvalitetnih individualaca koji su u stanju konstantno stvarati višak u igri jedan na jedan na što trebamo posebno obratiti pozornost. U prvom redu mislim na Brazilca Montea Dos Santosa, ali isto vrijedi i za Diega Simoneta koji im se sada vratio. Pokretač gotovo svih njihovih akcija je Staš Skube, krila su im odlična, kao i pivoti naš Načinović i Karl Konan koji je zapravo vanjski igrač ali prinudno i jako dobro može odigrati i na poziciji pivota. Ukratko jedna odlična ekipa s kojom nas čeka težak dvomeč, ali mi vjerujemo u sebe, u svoju kvalitetu i u to da možemo napraviti još jedan iskorak", dodao je. 

Vratar Matej Mandić također kaže kako on i njegovi suigrači žele nastaviti igrati Ligu prvaka i spremni su dati sve od sebe u srijedu.

"Dugo smo sanjali o plasmanu u osminu finala, ali sada ne želimo prestati sanjati dalje. Maksimalno smo fokusirani na tu utakmicu, imali smo dovoljno vremena, tjedan dana smo već na okupu i nadam se da će nam to biti dovoljno da se spremimo kako treba. Dat ćemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat za uzvrat u Francuskoj", kazao je Mandić osvrnuvši se na suparničku momčad.

"Što se njih tiče mogu reći da su slični nama. Čvrsti u obrani, ne bježe od kontakta i s puno trke. Na svakoj poziciji imaju dvojicu podjednako kvalitetnih igrača. Forte su im krila, posebno desna koja skaču iz malih kutova i iznimno su opasni. Lijevi bek Monte Dos Santos je također opasan, a ne treba zanemariti ni legendu francuskog  rukometa Valentina Portea kao i našeg Marka Panića iz BiH na desnom vanjskom. No, imamo i mi svoje kvalitete i vjerujemo da možemo napraviti još jedan iskorak. Nakon što smo izborili plasman na Olimpijske igre u Parizu s reprezentacijom trebalo nam je malo vremena da se opet prebacimo u klupski film, no vjerujem da smo sada potpuno spremni za uhvatiti se u koštac s ovom sjajnom francuskom ekipom", zaključio je. 

Dvoboj hrvatskog prvaka i francuskog viceprvaka igra se uz Areni Zagreb u srijedu, 27. ožujka s početkom u 20.45 sati. Uzvrat je na rasporedu 3. travnja.

Zagreb: 13. kolo EHF Lige prvaka, RK Zagreb - PSG
1/46

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije