Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUSTAO OD MANDATA

Čeferin preko medija gura priču koja nema smisla pa napada Bobana. Reagirao je defenzivno i nezrelo

Aleksander Ceferin fie photo
John Walton/PRESS ASSOCIATION
08.02.2024.
u 21:30

Slovenac je na Kongresu Uefe nakon Bobanova odlaska odjednom promijenio odluku, a sad pokušava prikazati da je odluka uvijek bila ista

U četvrtak se na Kongresu Uefe u Parizu dogodio veliki obrat. Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin najavio je da se ipak neće kandidirati za svoj četvrti mandat na čelnom mjestu krovne europske nogometne organizacije.

– Ne, neću se kandidirati 2027. godine. U svakom slučaju, iduće tri godine bit ću često odvojen od obitelji, kojoj sam prvoj rekao svoju odluku – najavio je Aleksander Čeferin na konferenciji za novinare nakon glasanja o izmjenama Statuta na Kongresu.

Podsjetimo, krajem siječnja Čeferin je odlučio da želi promijeniti Statut Uefe kako bi si osigurao još jedan mandat na mjestu prvog čovjeka europskog nogometa, a mandat bi trajao od 2027. do 2031. godine. Po prijašnjem Statutu nijedan predsjednik Uefe nije mogao imati mandat dulji od 12 godina, a Čeferin je predsjednik Uefe postao 2016. godine kad je na toj poziciji zamijenio Francuza Michela Platinija, tako da mu po prvotnom statutu mandat od 2027. do 2031. ne bi bio dozvoljen. Zbog toga je iz Uefe otišao Zvonimir Boban, donedavni direktor nogometa u Uefi, jer je smatrao da je takvo Čeferinovo ponašanje nedopustivo te da graniči sa svojevrsnom diktaturom i zloupotrebom moći.

GALERIJA Zvonimir Boban podržao je kandidaturu Velimira Zajeca

Aleksander Ceferin fie photo
1/7

– Nakon što sam izrazio svoju najveću zabrinutost i potpuno neslaganje s načinom i samim prijedlogom, predsjednik Čeferin odgovorio mi je da za njega ne postoji nikakav pravni ni moralno-etički problem i da će bez ikakve sumnje nastaviti s tom, po mojem mišljenju, pogubnom idejom – rekao je Boban 25. siječnja za Večernji list nakon odlaska iz Uefe.

Sada Čeferin preko raznih medija gura priču da je tu odluku donio još davno, čak da je za nju prije nekoliko mjeseci znao i Boban, no takva priča uistinu nema nikakvog smisla. A još je prije nekoliko dana prilično defenzivno i nezrelo reagirao na Bobanov odlazak.

– Naravno da imam moć kao predsjednik, ali vjerujte mi, svi problemi ove organizacije na mojim su leđima. Izazvao bih vas da šest mjeseci provedete na mojoj funkciji i vidjeli biste da to nije lako. Kad su politika i nogomet u pitanju, onda su svi pametni – rekao je Čeferin prije desetak dana.

VEZANI ČLANCI:

Zašto bi netko mijenjao stavku Statuta kojom bi si zakonski omogućio dotad nezakonit mandat, a kasnije istaknuo da se za taj mandat ne želi kandidirati? Zapravo je vrlo jednostavno, nakon Bobanova istupa kojim je svima dao do znanja koliko je Čeferinovo djelovanje nepošteno, i veliki savezi Slovencu su počeli okretati leđa, kao primjerice Engleski nogometni savez (FA) iz kojeg su bili spremni odbiti prihvatiti ideju za Čeferinov novi mandat. Dakle, tek je nedavno shvatio da je njegovo djelovanje pogubno za Uefu. 

Komentara 7

KU
Kujttim
21:52 08.02.2024.

Realno, Čeferin je već 3 mandata predsjednik UEFA-e, jer su ga izabrali, a Boban se vratio Leonardi Boban i traži pažnju preko naslovnica Storyja.

Avatar CUBE
CUBE
21:57 08.02.2024.

Još jedan Slovenc uhvaćen s prstima u pekmezu. Htio mjenjat statut kojim bi se omogućilo produženja mandata za koji nije zainteresiran jer želi biti s obitelji ? Odeš i zaboli te ko će i koliko vladati na funkciji koju želiš napustititi. Ovo je u rangu @ EU Hadžije koji jedri po Piranskome vanka 🤓

MK
MKinkognito60
22:24 08.02.2024.

Kad je čeferin nastupio prvi mndat, pisao sam kako je velika lopina tukli su mi minuse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije