Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legendarni dvoboj

Cambridge bolji od Oxforda u najčudnijoj utrci u povijesti

Njemačka Engleska
Foto: Reuters
1/2
07.04.2012.
u 21:44

Prvo je čovjek namjerno ušao u rijeku kako bi prekinuo utrku, zatim je veslaču Oxforda puklo veslo, pa je jedan član posade Oxforda kolabirao.

U tradicionalnom veslačkom okršaju londonskih sveučilišta Cambridgea i Oxforda, 158. po redu, slavio je Cambridge, no to ni približno nije priča dana. U vjerojatno najčudnijoj utrci u povijesti sudac je morao prekinuti dvoboj nakon što se u rijeci Temzi pojavio "uljez". Čovjek po imenu Trenton Oldfield namjerno je prekinuo natjecanje, a nedugo nakon što je izvučen iz rijeke i uhićen, na blogu "Elitizam vodi u tiraniju" priznali su da je to njihovo djelo. Ta se skupina, naime, bori protiv elitizma koji Cambridge i Oxford predstavljaju.

Utrka je nakon tog incidenta i 30 minuta stanke, ponovo krenula da bi nakon samo jedne minute došlo do problema. Odmah na početku jednom je veslaču Oxforda puklo veslo u sudaru s protivničkim čamcem, pa je Cambridge lagano došao do pobjede. Ali ni tu nije bio kraj problemima. Slavlje Cambridgea odmah se utišalo nakon što se ispostavilo da je jednom od protivnika iz Oxfordova čamca pozlilo pa je kolabirao od iscrpljenosti. Nesretnik je prebačen u londonsku bolnicu na Charring Crossu. Stanje mu je trenutačno stabilno.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
10:21 08.04.2012.

\"Elitizam vodi u tiraniju\"!? Kakve li gluposti! Bez elitizma i izvrsnosti nema napretka. Zapravo čitava koncepcija egalitarizma je opitna, što vidimo svakodnevno na primjeru funkcioniranja demokracije; večina je u Splitu regularnim izborima izabrala morona za gradonačelnika. Intelektualna elita nije imalaa šanse pred primitivnom većinom, pa sada Split snosi posljedice egalitarizma. Isto tako, taj primitivac koji se usudio prekinuti tradiciju, vjerojatno ničim, pogotovo ne svojim intelektom, ne zaslužuje studij na bilo kojem od ta dva sveučilišta. Elitizam je osnova funkcionalnog društva a egalitarizam i njene posljedice su osnove pravosudnih problema.

RO
rotten
18:42 08.04.2012.

znači po riječima sinatre ako si rođen bogat i iz \"podobne\" si obitelji imaš \"predispoziciju\" da budeš budući premijer...predsjednik ili što god dok ostala neelita može se zabavljati kopanjem kanala i obrađivanjem zemlje tek poneki ako dogura do doktora ili tako nešto pa za jedno 2-3 generacije i tvoja će djeca biti ELITA.... što je najgore sinatra to i misli dok je toliko studiozno napisao post ROFL

OB
-obrisani-
20:13 08.04.2012.

rotten, da si kojim slučajem isto tako studiozno pročitao moj post kao što sam ga ja studiozno napisao, ne bi pisao takve provale. Ponavljam, elitizam ili izvrsnost na svim poljima je osnova napretka. Da li si rođen u bogatoj ili siromašnoj obitelji nema veze s talentom sa sviranje klavira. No, neosporna je činjenica da se neki specifični talenti prenose iz generacije u generaciju. Tvoj očiti talent je tjeranje argumentacije do apsurda u želji da iskažeš svoje neslaganje s tuđim mišljenjem. Još kada bi se na tom talentu moglo zaraditi....Ameri taj “blagosolov” zovu “bulshit artist”. Eto, i ti si elita u nečemu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije