Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SMJENE

Čačić progovorio: Šimićev nespretan nastup je unio nemir među igrače Dinama

Velika Gorica: Gorica i Dinamo odigrali 1:1 u utakmici 27. kola SuperSport HNL-a
Marko Prpic/PIXSELL
07.04.2023.
u 21:40

- Ademi je u Dinamu bio 13 godina, otvorila mu se situacija za materijalni iskorak, bilo mu je teško stati na put. Zamjene za njih Ademija i Oršića? Ma teško je odmah naći zamjenu za takve igrače, ne možete skinuti nekoga s klupe i reći im da igraju kao oni - rekao je bivši trener i sportski direktor Dinama

Sad već bivši trener Dinama Ante Čačić je dan nakon što smjene s mjesta trenera i sportskog direktora u klubu javno progovorio o cjelokupnoj situaciji.

Govorio je bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije o raznim temama; stanju u kojem ostavlja momčad, o radu nove Uprave, odlasku Arijana Ademija i Mislava Oršića...

- Sigurno da ostavljam momčad u boljem stanju nego u kakvom sam je zatekao prije godinu dana. Ostvarili smo ciljeve, Dinamo sad ima veliku prednost nad Hajdukom, ali promakla nam je dvostruka kruna. Sjetite se, uvjerljivo smo pobijedili Hajduk, bili smo tada dominantni i učinkoviti. Tri dana kasnije čekala nas je Lokomotiva u Kupu, a onda smo ušli u rezultatske probleme, pogotovo na gostovanjima. Iako to nisu bile utakmice u kojima smo bili inferiorni - započeo je Ante Čačić u razgovoru za RTL, pa nastavio:

- Nedostajalo nam je puno bitnih igrača, u igri prema naprijed nismo imali Petkovića i Ivanušeca. I imali smo puno peha, suparnici su nam zabijali sjajne golove, a dogodila se i refleksija one skupštine. U klub je stigao novi član uprave Dario Šimić, mediji su oko njega, najmanje njegovom krivicom, napravili velike priče, stvorila se fama kako u Dinamu vlada nered. A Šimić će sigurno oplemeniti Dinamovu struku.

Pričao je Čačić, naravno, i detaljnije o novom članu Uprave Dinama, Dariju Šimiću.

- Dario Šimić je imao taj nespretan nastup. Došao je u svlačionicu pozdraviti igrače, obavijestiti ih o tome što se dogodilo na skupštini. I tad je igračima rekao kako se svi oni, pa i njihovi menadžeri moraju njemu obraćati - rekao je Čačić, pa još dodao:

- Mi smo tad već razgovarali o produljenju ugovora za Zagorca, Perića, Ristovskog i Mišića, ali se onda u igrače uvukao nemir. Vjerujem da će ubrzo nove ugovore potpisati i Livaković i Petković, da će Dinamo biti spreman za novu sezonu.

Mnogi su zamjerali Čačiću kao treneru, ali i kao sportskom direktoru jer nije uspio pronaći adekvatne i dostojne zamjene na tržištu za Mislava Oršića i Arijana Ademija, dva ponajbolja igrača Dinama u posljednjih nekoliko godina.

- Ademi je u Dinamu bio 13 godina, otvorila mu se situacija za materijalni iskorak, bilo mu je teško stati na put. Zamjene za njih dvojicu? Ma teško je odmah naći zamjenu za takve igrače, ne možete skinuti nekoga s klupe i reći im da igraju kao oni. To je proces, ali Dinamo se mora naučiti na život bez Ademija. Evo, Bulat pokazuje dobre reference, može biti značajan igrač za Dinamo, ali iza sebe je imao pauzu od godine dana, treba mu vremena - rekao je bivši strateg Dinama.

Puno priče je bilo o mladom potentnom Dinamovom lijevom krilu Gabrijelu Rukavini, koji je ove sezone kod Čačića dobio svega 29 minuta, iako je maknut iz juniorskog nogometa jer mu je obećana prava seniorska minutaža.

- Tako me možete pitati za bilo kojeg drugog igrača koji nije igrao. Gabrijel je mlad igrač s puno potencijala, ali je jednosmjeran, može igrati isključivo gore lijevo. Nama je tu na jesen bio Oršić, na proljeće se pojavio Ivanušec koji se igrama vratio u reprezentaciju.

Nije iznenadila činjenica da je Čačić u ovom razgovoru branio svoj rad i uspjehe. Očito je da mu smeta što se hrvatska nogometna javnost nema namjeru sjećati tih uspjeha, prvenstveno zbog najrecentnijih loših rezultata.

- Mi smo lani osvojili prvenstvo i Superkup, igrali Ligu prvaka. U tom natjecanju bili u skupini iz koje su dva kluba (Milan i Chelsea) stigli do četvrtfinala. I puno naših igrača dalo je velik obol na Svjetskom prvenstvu, tako da su to dokazi kako se u Dinamo dobro radilo.

Dao je strateg Dinama i završnu poruku prije nego što je u potpunosti završio svoje drugo poglavlje u Dinamu.

- U Dinamu sam odradio dva mandata, silno sam ponosan na rezultate, pa i ljude s kojima sam radio. Dinamova budućnost? Sad je stiglo novo rukovodstvo, neki su ljudi već godinama u klubu u kontinuitetu, a drago mi je što u klub stižu naši bivši igrači, legende kluba. Igor Bišćan se dokazao kao trener, a ovaj Dinamo ima potencijala, i dalje će biti stožerni klub u Hrvatskoj - zaključio je Ante Čačić.


 
 

Komentara 3

BO
BožečuvajHrvatsku
23:03 07.04.2023.

Dakako, Šimić je i došao unijeti nemir a onda od Dinama napraviti novi Hajduk.

MK
mkeca
06:47 08.04.2023.

Postoji li, bar minimalna, mogućnost, da se ova moralna i trenerska grdosija od čovjeka priupita o mogućnosti svojih pogrešaka i besmislenih bahatih procjena? Teško, tu samo Bog može pomoći!

KO
Kobilak1
10:07 08.04.2023.

E moj Čačiću, kako smo u Velikom Tjednu tako smo još jednom svjedoci što se događa sa svim Judama. Jesi pljuvao po Mamiću pa ti se tako i vratilo. Juda se barem pokajao za svoje grijehe. Tebi jedino ostaje daa uživaš u škudima. Samo kad god ih budeš trošio sjetit ćeš se tko ti ih je omogućio a kako si mu to vratio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije