Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optimist uoči PSG-a

Čačić: Ja se i dalje nisam odrekao proljeća u Europi!

'17.09.2012., Zagreb - Konferencija za medije GNK Dinamo uoci sutrasnje utakmice Lige prvaka protiv portugalskog Porta. Trener Ante Cacic i branic Tonel. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
23.10.2012.
u 14:33

– Ideja je bila dobra, ali vi ste to fino ismijali, mediji su uspjeli od toga napraviti veliki cirkus, umjesto da napravimo veliki spektakl – prokomentirao je Dinamov trener famu koja se stvorila oko milijuna kuna nagrade za gledatelje.

Uoči sutrašnje utakmice 3. kola Lige prvaka s Paris SG-om, pred novinare su u Plavom salonu izašli Dinamov trener Ante Čačić i iskusni Josip Šimunić.

– Čeka nas utakmica Lige prvaka, protivnik o kojem sve znamo. Dolazi iz Francuske, iz lige koja je među pet najboljih u Europi i drži tamo prvo mjesto. To dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. PSG prvi put igra s nekim hrvatskim klubom, što je razlog više da se veselimo tom susretu – počeo je presicu Čačić i zatim naglasio:

– Mi smo Dinamo, mi smo momčad koja dvije godine za redom igra Ligu prvaka. U skupini koja nije atraktivna, ali nije ni slabija nego lani. A Dinamo je lani završio svoj nastup s lošom konotacijom. Imamo stoga obvezu biti učinkovitiji, bolji, zanimljiviji, da napravimo nešto više, da uhvatimo koji bod. Tome ćemo stremiti. Nastojat ćemo učiniti sve, iako nas čeka momčad satkana od velikih svjetskih igrača, vodi ih svjetski trener. Mi 90 minuta moramo biti momčad, moramo biti koncentrirani. Nogomet je igra u kojoj ne pobjeđuju uvijek favoriti. U prve dvije utakmice možda smo izgledali neučinkoviti, ali nismo bili poniženi i deklasirani, obje smo utakmice izgubili zbog naših slabosti, koje kvalitetni klubovi znaju iskoristiti. Očekujem da budemo bolji, da budemo dovoljno agresivni.

Josip Šimunić samo se kratko nadovezao na riječi šefa svlačionice.

– Očekujemo tešku utakmicu, favorit je PSG, ali ako damo svoj maksimum, uz malo sreće možemo izvući dobar rezultat. Ne pobjeđuje uvijek favorit – ponovio je Čačićeve riječi iskusni stoper.

Trenera Čačića dočekalo je pitanje o Zlatanu Ibrahimoviću i njegovu zaustavljanju.

– Ibrahimović je trenutačno među četiri najbolja nogometaša na svijetu, ali ako ga uspijemo odcijepiti, izolirati, onda će biti manje u posjedu lopte i manje opasan. To moramo raditi momčadski, zatvarati mu prostor, sa što više igrača ga okružiti kad primi loptu – rekao je Čačić, a Šimunić naglasio:

– Ne igra on sam i njemu netko mora dati loptu, sve je stvar kolektiva. Moramo se truditi da što manje lopti primi, da ga što manje traže suigrači.

Upitan je li PSG najjača momčad skupine, Čačić se diplomatski izvukao.

– Porto ima veći kontinuitet, ali PSG je satkan od sjajnih igrača, tu uopće nema dvojbe. Ali mi svi vjerujemo da možemo nešto napraviti. Mi smo vjerovali da i u Kijevu možemo napraviti nešto više, ali treća minuta nas je presjekla, bio je to idealan scenarija za domaćina. Mi možemo, sigurno da možemo. Možda kod igrača postoji odjek lanjskog nastupa u Ligi prvaka, ne isključujem to – otkriva Dinamov strateg.

– Protiv Kijevljana je bilo dosta dobro, puno smo naučili u prve dvije utakmice. Sto posto sam uvjeren da smo nakon te dvije utakmice sad spremni za nešto puno, puno više. I cijela momčad vjeruje u to više nego prije. Bitno je da ostavimo sve na terenu. Uz malo sreće, možemo do boda, pa možda i do tri – tvrdi Šimunić.

Čačić je upitan sprema li kakvo iznenađenje PSG-u?

– Ne znam čime bismo ih mogli iznenaditi. Mi godišnje odigramo šest pravih utakmica. U HNL-u uopće ne možemo raditi na igri. Evo, na primjer, prošlo kolo i Inter u Zaprešiću. Domaćin je jednom zapucao na gol. Nismo mogli uvježbavati obranu – istaknuo je šef plavog stručnog stožera i ponovo se vratio na prve dvije utakmice u Ligi prvaka:

– U prve dvije utakmice nismo posrnuli, nismo išli na glavu. To je znak da možemo igrati. Budemo li na tragu onoga što smo prikazali protiv Porta i Dinama, mi ćemo kao momčad rasti. Ja očekujem da se to dogodi što prije, i kroz nastupe i kroz rezultate.

O proljeću u Europi je Čačić rekao:

– Sanjam da to napravimo, nisam se odrekao tog sna, nastojim to prenijeti na momčad. U svakoj utakmici moramo tražiti svoju šansu.

A zatim se osvrnuo i na famu koja se stvorila oko onog milijuna kuna za jednoga navijača.

– Ideja je bila dobra, ali vi ste to fino ismijali, mediji su uspjeli od toga napraviti veliki cirkus, umjesto da napravimo veliki spektakl. Ono što radi Dinamo za hrvatski nogomet za sve je klubove dobro, svi klubovi ubiru plodove Dinamovih igara i poboljšanja koeficijenta. Igrati Ligu prvaka, to je nešto što na ovim prostorima radi samo Dinamo. Užasno je vidjeti te prazne tribine. Protiv Porta, da smo imali 10.000 ljudi više i momčad bi drugačije reagirala. Objektivno, tu smo hendikepirani.

Komentara 11

OB
-obrisani-
14:59 23.10.2012.

Svake godine ista prica...

CR
crocro
15:17 23.10.2012.

Dinamo zadržava godinama svoj kontinuitet snage i mogućnosti. I tu se ništa ne mijenja. Bez obzira tko bio trener. Igrači su takvi kakvi jesu pa da je u Dinamo došao i trener iz Vatrogasca iz Brezove, rezultat ne bi bio ništa lošiji. Čačić nije trener za Dinamo i on je promašaj. Zapravo u Dinamu je promaš ili Mamić ili Čačić. Ili obojica. Strategija Dinama je prodaja igrača. I stigle su nove najave prodaje. Dakle, ništa od europskog Dinama. Dinamo može dosegnuti samo jedan korak naprijed u europi i to je limit. Za Europu su bogati klubovi koji mogu kupovati i zadržavati postojeće kvalitetne igrače. I tu se vide rezultati. Dakle, vodstvo Dinama godinama zamagljuje oči navijačima o nekakvom snažnom Dinamu koji kao nikad jači i koji će dočekati tobož proljeće ili neko drugo godišnje doba u Europi. Ja bi bio najsretniji kao bio Dinamo samo jačao a ne slabio. Da ne pričam o odnosu sa navijačima i o posjedovanju ruševine a ne stadiona. Ukratko, žalostan sam što se to Dinamo događa. Skidam kapu za HNL. tO JE LIMIT. Dalje je teško u ovakvim postojećim okolnostima.

KG
Kult_Grada_Zagreba
14:57 23.10.2012.

Jadan, izgzbljeni Čačić...nemaš igrače, publika te bojkotira..a sam sebi nabrajaš ono što ti je Majan nabrajao u govoru u svlačionici. Kužim, ..plaća ti ovisi o njemu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije