Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podržali sportaše

Bulj u ime MOST-a: Pozivamo Vrbanovića da podnese ostavku

Damir Vrbanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
01.12.2016.
u 14:33

Bulj i Sladoljev naglasili su kako hrvatski sportaši imaju bezuvjetnu podršku u Mostu nezavisnih lista i da će se nastaviti zalagati za provedbu aktualnog Zakona i odgovarajuću državnu potporu vrhunskim sportašima

Most nezavisnih lista pozvao je u četvrtak glavnog tajnika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića da podnese ostavku do okončanja postupka koji se protiv njega i braće Mamić vodi na sudu u Osijeku.

– Pozivamo Damira Vrbanovića, protiv kojega je u utorak Optužno vijeće osječkog Županijskog suda potvrdilo Uskokovu optužnicu po kojoj je s bivšim čelnikom Dinama Zdravkom Mamićem i njegovim  bratom Zoranom te poreznikom Milanom Pernarom optužen da su oštetili NK Dinamo za 116 milijuna kuna, a državni proračun za 12,2 milijuna kuna, da do okončanja postupka podnese ostavku – kazao je saborski zastupnik Mosta Miro Bulj na konferenciji za medije na kojoj se govorilo i o izvješću Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Saboru i negativnom stanju u Hrvatskom šahovskom savezu.

Po riječima drugog MOST-ova saborskog zastupnika Marka Sladoljeva, MOST neće podržati ni programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2015. godinu o kojem bi Sabor trebao raspravljati početkom iduće godine.

– Nećemo podržati taj izvještaj HOO-a jer njegov veliki birokratski aparat sprečava adekvatnu raspodjelu prijeko potrebnih sredstava sportašima, trenerima i sportskim kolektivima te je ulaže u pogrešne projekte.  U njihovu izvješću ne vidi se kako se financira Sportska televizija i tko će pokriti gubitke tog očito neuspjelog eksperimenta predsjednika Zlatka Mateše – kazao je Sladoljev, napomenuvši da MOST daje podršku osnivanju Središnjeg državnog ureda za sport i njegovoj čelnici Janici Kostelić.

– Trebamo napraviti sve da pomognemo da se Središnji ured što brže formira kako bi se riješili nagomilani problemi hrvatskog sporta. Do tada mora funkcionirati sadašnji zakon o sportu i, nažalost, moramo priznati da su u pravu bile navijačke udruge, od BBB do Torcide, koje tvrde da je razlog stanja u našem sportu to što se ne primjenjuje zakon – rekao je Sladoljev. 

Gost MOST-ove konferencije bio je i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza i Splitskog saveza sportova Ivan Veštić koji je naglasio da se iz proračuna za sport ponovno izdvajaju nedostatna sredstva.

– Zaboravljamo da je sport vrlo široko područje javnog djelovanja i važan regulator društvenog djelovanja. Potreban nam je kvalitetan Zakon o sportu i strategija. Hrvatska ima kvalitetne ljude koji mogu pripremiti takve strateške dokumente. Izgovora nema i vrijeme je za promjene – rekao je Ivan Veštić, napomenuvši da sport nije samo onaj vrhunski, nego i onaj na lokalnoj razini  kao i u školama, studentski sport i sport osoba s invaliditetom.

On je izrazio nezadovoljstvo što ni njega ni druge čelnike sportskih saveza nitko nije konzultirao kod formiranja Središnjeg državnog ureda za sport, čiju uredbu o osnivanju još nitko nije vidio.

Gost na konferenciji Mosta bio je i nepriznati čelnik Hrvatskog šahovskog saveza Milan Brigljević.

– Često možemo slušati i čitati o problemima u nogometu, no oni su prisutni i u većini drugih sportova pa tako i u mom Hrvatskom šahovskom savezu. Nažalost, zbog HOO-a nismo mogli poslati delegata na kongres FIDE u Baku. Cijeli sport pati zbog brojnih unutarnjih problema, a kada ih netko pokuša riješiti, nailazi samo na zapreke onih koji bi trebali pomagati – poručio je Brigljević i založio se za to da nadležne institucije što prije riješe dubioze u Hrvatskom šahovskom savezu.

Bulj i  Sladoljev naglasili su kako hrvatski sportaši imaju bezuvjetnu podršku u Mostu nezavisnih lista i da će se nastaviti zalagati za provedbu aktualnog Zakona i odgovarajuću državnu potporu vrhunskim sportašima.

Komentara 19

MA
Magnificus
14:59 01.12.2016.

da te malo podučim o Ustavu RH torcidašu bulju: nitko nije kriv dok mu se to ne utvrdi pravomoćnom sudskom odlukom! pa tako nisu krivi (dok i ako se ne donese takva odluka) niti vrbanović niti mamić! prema tome, ne lupetaj!

Avatar petrolio
petrolio
15:23 01.12.2016.

smiješno je da most-ovci pričaju o moralu kad trpaju svoje članove u sve nadzorne i upravne odbore iako ih velik broj uopće ne ispunjava uvjete za te poslove!

SE
senior
15:29 01.12.2016.

Mislim da bi Bulj bio idealan direktor Hajduka. Most se svim silama poslije prošlogodišnje skrbi SDP-ea za Hajduk sada bacio u bitku za Hajduk. Hajduk je i zaslužio da mu direktor bude tip poput Bulja. Bila bi prava narodna "našla krpa zakrpu".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije