Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči važne utakmice

Brojni francuski mediji u najavi primijetili jedan detalj: Evo zašto to Hrvati smiju

Francuska - Hrvatska
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
13.10.2020.
u 20:13

Francuskim navijačima, dakako, nije omogućeno da doputuju na utakmicu

Brojni francuski mediji, počevši od uglednog Le Figara, osvrnuli su se u utorak u najavi utakmice Lige nacija na jedan detalj, a kaže da će u srijedu u Maksimiru biti više tisuća ljudi na tribinama.

I doista, HNS je u prodaju pustio sedam tisuća ulaznica, pa novinar spomenutoga lista Gilles Festor objašnjava čitateljima kako je to moguće budući da su još prije neki dan Francuzi igrali protiv Portugalaca ispred samo tisuću ljudi.

- UEFA je dopustila da se popuni trećina kapaciteta stadiona, ali posljednju riječ o broju gledatelja imaju nacionalni stožeri. Hrvatski stožer je odlučio da je to dopustiva brojka u skladu s okolnostima vezanima uz pandemiju - pojašnjava taj novinar, pa u nastavku prenosi izjavu francuskog izbornika Didiera Dechampsa na tu temu:

- Naravno da je prednost imati iza sebe navijače. I super za Hrvate što će ih na tribinama imati toliko. Nadam se da je odluka donijeta u skladu s rizikom. U Francuskoj je situacija dosta problematična - kazao je Deschamps, dok su se novinari francuskoga RTL-a Philippe Sanfourche i Gregory Fortune potrudili i čitateljima predstavili situaciju s pandemijom u Hrvatskoj.

Podsjetili su na dosadašnje brojeve zaraženih i umrlih, naglasili da je posljednjih dana brojka novooboljelih porasla, ali i kazali da je Hrvatska ostala država relativno pošteđena velike zdravstvene krize.

U nastavku su prenijeli i izjavu Lucasa Hernandeza, braniča Bayerna i Francuske, kojeg je vijest o povratku navijača silno razveselila:

- Lijepo je to čuti. Hoćete iskreno? Silno nam nedostaju navijači. Nadajmo se da će sve ovo brzo proći i da ćemo uskoro moći napuniti svoje stadione kao nekoć - kazao je Hernandez. 

O povratku navijača na Maksimir raspisali su se i brojni drugi francuski novinari, dio njih uz jednu nenamjernu grešku. Naveli su da će u srijedu na Maksimiru biti deset tisuća navijača jer su računali ukupan kapacitet stadiona, ali to nije čak ni toliko važno...

Francuskima, dakako, nije omogućeno da doputuju.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar @proma-trač
@proma-trač
22:04 13.10.2020.

3:0 za Hrvatsku.

KR
krampus9
20:27 13.10.2020.

Hoće biti opet kiša?

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
21:34 13.10.2020.

Francuskim navijačima, dakako, nije omogućeno da doputuju na utakmicu jer je balkanska regija zaražena, opasna i na zapadu obasjana sa čvrstom žilet žicom na Schengenko-Balkanskoj granici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije