Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Brazilski navijači: Nije to bio naš Brazil

sps-djiber.jpg
import
14.06.2006.
u 16:20

Ta 44. minuta sve je pokvarila. Hrvatski navijači mjesecima su živjeli za taj dan. Svi smo znali da je Brazil uvijek prvi, ali naši navijači su se već pripremali zabilježiti 13. lipnja kao dan kada je zaustavljen Brazil. I bio je zaustavljen, ali jedna lopta se probila. Utihnule su tada glasnice vojske hrvatskih navijača.

Ne pamtimo kada je toliko hrvatskih navijača bilo na jednoj sportskoj utakmici. Ta 44. minuta je bila jedna od rijetkih trenutaka kada su se brazilski navijači čuli jače od grlatih Hrvata.

Razočaranje, ali i pjesma do kraja utakmice. Prodorni huk podizao je naše igrače i tjerao na nove napade.

Poraz je uvijek za navijače razočaranje. No kad se izgubi od Brazila u dostojnoj utakmici navijač osjeća se osjeća kao moralni pobjednik.

“Nije to bio naš Brazil, a vi ste bili odlični – govorili su brazilski navijači grleći hrvatske izlazeći sa stadiona.

No, lica hrvatskih navijača popustila su nakon 90. minute. Konačno se sav nagomilani umor nakon napornog vrućeg dana probio. Adrenalin je prošao. Poraz je došao.

Nakon utakmice naši su pjesmu većinom prepustili Brazilcima. Što nije značilo da ne treba zaliti poraz...

“Toliko sam čekao utakmicu. Uzeo sam slobodne dane na poslu zbog utakmica. Ali, najvažnije je da se nismo blamirali. Čak su mi kolege Nijemci s posla i susjedi slali poruke podrške, da smo čak bili i bolji od Brazila i da smo zaslužili bod. Čak mi je i jedan kolega Turčin rekao bravo, iako inače uvijek jedva čeka priliku da kritizira hrvatsku reprezentaciju. To je dobro znači da se neću morati kriti sljedećih dana – priča Damir iz Tuttlingena, Hrvat koji dugo već živi u Njemačkoj i živi za utakmice reprezentacije.

Inače, hrvatski su navijači jučer zaslužili čistu peticu. Jedino im je nedostajalo malo discipline u metrou, pa su neki vlakovi kasnili. Ali nije bilo tučnjava niti drugih incidenata, a na stadionu su bili za svaku pohvalu. Jedino je i pedantim Nijemcima promaklo nekoliko bengalki. Ali, ovaj put nisu letjele na travnjak.

Tko kaže da ni navijači ne mogu učiti?

Nakon utakmice naši su navijači otišli u raznim smjerovima. Ima nas na svakom kraju. Neki su razišli gradom, mnogi su i pozaspali na željezničkom kolodovoru čekaju prijevoz za drugi grad, drugu utakmicu.

Jer navijačka je računica jasna: Pobijediti Japan i Australiju!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije