Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA TEŽAK ZADATAK

Branko Ivanković ima novi izbornički posao, preuzima reprezentacija koja nakon 24 godine želi na SP

23.02.2024.
u 13:48

Nakon što u Omanu nije prošao skupinu na Azijskom kupu. čeka ga novi poslodavac na drugom kraju svijeta

Branko Ivanković ima novi posao! Nekadašnji trener Dinama novi je izbornik Kine.

Donedavni izbornik Omana prije nekoliko tjedana morao je napustiti tu funkciju. U Omanu je nakon četiri godine "puklo" zbog toga što Ivanković nije uspio proći grupnu fazu netom završenog Azijskog kupa. 

Kina nije strana Ivankoviću koji će idućeg tjedna proslaviti okrugli 70. rođendan. Između 2009. i 2011. godine vodio je tamošnji klub Shandong Luneng, s kojim je 2010. bio i prvak Kine.

Nakon Irana kojeg je vodio od 2002. do 2006. te Omana kojeg je vodio od 2020., Kina će Ivankoviću biti treća reprezentacija koju će voditi u karijeri. 

S Kinom će pokušati izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu 2026. godine. Trenutno je njegova nova reprezentacija na trećoj poziciji u skupini C drugog kruga kvalifikacija. Nakon pobjede protiv Tajlanda i poraza od Južne Koreje, Kinu čekaju dva dvoboja sa Singapurom, najslabijom momčadi skupine.

Jedini nastup na Svjetskom prvenstvu Kina je imala 2002. godine kada u skupini s Brazilom, Turskom i Kostarikom ostali bez bodova i bez postignutog pogotka. Kinu je tada vodio srpski strateg Bora Milutinović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije