Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez oproštajne utakmice

Borna Sosa zna njemački, a s trenerom može razgovarati i na turskom

Borna Sosa
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
21.05.2018.
u 17:44

Šteta je što Borna Sosa neće odigrati svoju oproštajnu utakmicu za Dinamo, nije ga bilo u srazu s Interom na kraju prvenstva, a očito je da ga neće biti ni u srijedu u finalu kupa.

Trčao je s igračima Dinama po travnjaku, nosio majicu “Prvaci 2018.” i veselio se naslovu prvaka koji je nakon pobjede plavih nad Interom (3:1) proslavljen u Maksimiru.

No, u toj utakmici nije igrao zbog ozljede, gledao je plave s tribina na kojima je bilo dosta ljudi, svakako više od očekivanja.

Borna Sosa
1/21

– Sve je bilo dosta emotivno, a pogotovu meni jer ovo mi je posljednji izlazak na ovom stadionu. Možda bude kasnije, ali sigurno posljednji za sljedećih nekoliko godina. Lijepo je bilo na toj posljednjoj utakmici, a meni je svakako žao što nisam igrao, želio sam odigrati bar još jednu utakmicu – rekao je Borna Sosa koji se seli u Njemačku, potpisao je i službeno je predstavljen u Stuttgartu.

Neće ga biti u Vinkovcima

Šteta je što Borna Sosa neće odigrati svoju oproštajnu utakmicu za Dinamo, nije ga bilo u srazu s Interom na kraju prvenstva, a očito je da ga neće biti ni u srijedu u finalu kupa.

– Benković i Gojak mogli bi se vratiti u konkurenciju, ali ne i Sosa, on nije uopće trenirao – kazao je trener Nenad Bjelica, a i sam je Sosa potvrdio:

– Nažalost, zbog ozljede ne vjerujem da ću moći i žao mi je.

Što može Dinamo u finalu protiv Hajduka?

– Dinamo protiv Hajduka može uvijek i jedino pobijediti.

I onda se okrenuo onome što je pred njim.

– S obzirom na to da se sve već “odigralo”, u glavi se već spreman, znam što me tamo čeka, kakva je to liga, kakav je klub Stuttgart. Prvo, nije lako igrati pred 60.000 ljudi, treba se prilagoditi na drukčiju ligu.

Josip Brekalo proveo je dio sezone u Stuttgartu, je li vam dao kakve savjete?

– Naravno, pa Josip mi je najbolji prijatelj, čujemo se svaki dan. Veseli me što mu je sjajno krenulo u Wolfsburgu, nadam se da će ostati u Bundesligi.

Nakon velikog potpisa za Stuttgart, Sosino se ime našlo na popisu izbornika Zlatka Dalića, barem onom širem.

– Za nešto takvo nemam riječi, nema veće časti nego dobiti poziv u A reprezentaciju, nema sretnijeg od mene – kazao je Sosa.

Hiperaktivni klinac

Hoće li se naći na konačnom popisu za Rusiju, tek ćemo vidjeti, no u 40 utakmica koliko je odigrao za Dinamo pokazao je golem potencijal i Dinamo će jako nedostajati. Kad je potpisao za Stuttgart, Nijemci su ga nahvalili, a sigurni smo da će im se još više svidjeti kad čuju da zna njemački.

– Naravno da znam, s njemačkim nemam problema – kaže Borna.

Govori Sosa još nekoliko jezika, a trener Stuttgarta Tayfun Korkut s njim sigurno neće imati komunikacijskih problema. Jer, Borna govori i turski.

– Nisam puno gledao nogomet, pogledam kakav derbi, ili Barcelonu, ali više sam volio filmove i serije. Tako sam gledao i turske sapunice i naučio turski, jako volim taj jezik, mogu govoriti, tečno prevoditi – rekao je nedavno ovaj mladić koji je i kao klinac bio prilično neobičan.

Bio je hiperaktivan, testove je znao pisati stojećki zbog uzbuđenosti, volio je matematiku i fiziku, ima neobičan dar da na brzinu izbroji koliko slova ima u rečenici... No, ono najvažnije, odličan je lijevi bek.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Ključne riječi

Komentara 5

MA
Marsijanac
18:45 21.05.2018.

Posten i radin decko,slican Jedvaju. Daleko ce stici. Vec se nazire okosnica buduce hrvatske repke.

DU
Deleted user
18:07 21.05.2018.

Dalic je vec odlucio i ide bez Borne. Steta!Trebao je, ako ne i morao da ga uvrsti za Rusiju, kao i Brekala, koji u posljednje vrijeme pokazuje da je u jako dobroj formi.Imam osjecaj, da bi ova dvojica unjeli dosta svjezine i borilackog mentaliteta u toj nasoj zvjezdama "okicenoj" repki.

KO
Kopreinitz
09:03 22.05.2018.

Sosa sa Korkutom nece trebat govorit turski, jer je Korkut rodjen u Stuttgartu i govori perfektno Njemacki, nek nauci dobro Njemacki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije